Cyrrus (Cyrrus)
Investice  |  19.07.2013 17:09:38

Evropské trhy končí úspěšný týden vybíráním zisků

Obchodování na evropských trzích začalo otevřením do červených čísel. Pokles byl způsoben horšími výsledky za 2Q reportovanými americkými softwarovými giganty po zavření trhu. Výsledky společností Microsoft (-8,9 %) i Google (-3,4 %) shodně zaostaly za očekáváním trhu, jak na úrovni tržeb, tak čistého zisku. Negativní sentiment v rámci technologického sektoru se projevil i na německé společnosti SAP (-2,5 %), která reportovala výsledky již ve čtvrtek.

Absence makrodat přenesla pozornost investorů k výsledkům, které nepodpořily dosavadní optimismus vyvolaný projevem šéfa Fedu Bena Bernankeho. Lze říci, že se poučil a jeho poslední projev byl více „vyvážený“ a postavený tak, aby nevyděsil trhy. Poslední zveřejněná makrodata od červnového zasedání Fed popsal jako smíšená a na závěr uvedl, že je předčasné hodnotit, zda se bude QE3 snižovat v září či ne. Americké indexy včera dosáhly nových maxim. Index S&P 500 se včera přiblížil úrovni 1.700 bodů, ale pod touto úrovní se začal sentiment otáčet, takže na prolomení této úrovně si budeme muset ještě chvíli počkat. Dnešní vývoj nasvědčuje tomu, že horší reportované výsledky a výběry zisků spojené s koncem týdne budou dnešní trhy spíše brzdit.

Z korporátních zpráv stojí za zmínku, že SoftBank dala nabídku Vivendi na nákup její firmy Universal Music Group na 8,5 mld. EUR. Společnost Vivendi to odmítla, ale její akcie (+1,6 %) na spekulace o jakékoliv divestici reagují růstem.  Lepšího vývoje se dočkali i investoři GE (+4,5 %), která rovněž vyhlásila výsledky. Čistý zisk 0,36 USD, očekávání analytiků bylo 0,35 USD. Tržby zaostaly za odhady trhu. Společnost potvrdila výhled kontinuálního nárůstu marží.

Aktuálně se evropské indexy pohybují mírně v červených číslech. Index DAX (-0,26 %), CAC 40 (-0,29 %), FTSE 100 (-0,33 %) a DJ Euro Stoxx 50 (-0,34 %). Trhy celkově se stále drží u svých maximálních hodnot, přestože již jsou vidět známky překoupenosti, investoři se do výrazných výprodejů nehrnou. Z toho lze vyvodit, že trh ze setrvačnosti bude pokračovat v podobném vývoji jako doposud, až do chvíle, kdy přijde důležitá zpráva, která otočí současný pozitivní sentiment.





Přečtěte si také:

06.06.2014Akciové trhy končí týden v ziscích Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688