Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  17.07.2013 10:35:21

Smysluplné akcie stavebního průmyslu

Akcie spotřebitelského sektoru už za sebou mají poměrně dlouhý růst. Ale některé akcie, na které se dnes podíváme, díky stavebnictví nemuseli ještě nutně narazit na strop.

Akcie spotřebitelského sektoru spadají do cyklické kategorie, která těží z růstu důvěry mezi spotřebiteli. Obecně uznávané měřítko akcií spotřebního sektoru, index S&P 500 vyrostl o 27% ke 12.červenci, přičemž průměr za posledních 5 činí 19,5%.

Takový výsledek by se zdál jako velmi dobrý, a těžko překonatelný. Ne nutně. To proto, že někteří analytici berou v potaz, že v plném proudu roste stavebnictví. A to jde ruku v ruce s růstem spotřebitelského sektoru.

Zboží dlouhodobé spotřeby tj. byty, domy, bytové vybavení, auta,... zastává značný podíl v akciích spotřebního sektoru. Analytici často přidávají do této kategorie přímo stavebnictví. Stejně důležitou funkci zastává realitní sektor, tedy majitelé, kteří zaměstnávají firmy od sekání trávníku až po úklidové služby.

Pojďme se podívat na čísla, která podporují tahle tvrzení. National Association of Realtors (associace obchodníků s nemovitostmi) tvrdí, že květnové prodeje čítaly na 5,18 milionů, což je od října 2009 největší úspěch. Výstavba nových domů má teď své nejlepší období od roku 2008. Standard & Poors Case-Shiller home-price index byl o 12,1% výš v květnu oproti předchozímu roku.

Analytici z Charles Schwab na konci května tvrdili o akciích spotřebního sektoru, že před sebou mají rostoucí budoucnost, povzbuzeni nakupujícími spotřebiteli navzdory silnému protivětru vytvořenému tržní globální nejistotou, vyššími daněmi a vyhlídkou na zvýšenou úrokovou mírou. Snížená úroková míra do konce května umožnila spotřebitelům rychleji splácet hypotéky, což se projevilo ve vyšší kupní síle.

Čeho se držitelé těchto akcií spotřebitelského sektoru mohou obávat: Co když ekonomické zotavení, konkrétně stavebnictví pozastaví svůj růst? FED je pověřený choulostivým úkolem odstraňovat monetární fluktuace pomalu a systematicky. Jakékoliv překvapení, a spotřebitelské rozhazování se může zastavit. Hypotéční úroky, pořád historicky nízko, se vydají nahoru jakmile FED zpomalí a zastaví nákupy dluhopisů.

Čtěte dále:
Schweitzer-Mauduit International Inc: Fundamentální analýza
Lockheed Martin Corp.: Fundamentální analýza
AZZ Inc.: Fundamentální analýza

Podle makléře a prezidenta NAR Garyho Thomase se tržní podmínky dramaticky liší od těch při hypotéční bublině: "Problém je zadržovaná poptávka a silný růst většího počtu domácností , který činí 29% oproti minulému roku, což se časově překrývá s několika předchozími lety nedostatku novostaveb."

S tímto, možná novým pohledem se podívejme na šest akcií , které ještě nenarazily na strop:

1. Ryland Group vytvořila profit 43 centů za akcii ve svém posledním čtvrtletí. Analytici ze Zacks ji přiřadili do kategorie silně býčí.
2. KB Home vytváří mezi analytiky smíšené pocity, kvůli pozdním červnovým ziskům ze staveb rodiných, řadových a družstevních domů, které jim narušují analýzy. KB Home očekává další zisky na základě toho jak velkou oblast pokrývá, jak je flexibilní,přibírá nové členy a zvyšuje potenciál stavebnictví.
3. Universal Electonics, známý pro domácí zábavní systémy na sobě má nálepku "býk" mezi analytiky. Třeba analytici ze Zacks tvrdí, že cena poletí nahoru.
4. Flexsteel Industries, je ne příliš známá akcie firmy vyrábějící nábytek s nedávným ziskem 2,4%.
5. Mohawk Industries, kterým patří výrobce Pergo se starají o podlahy a stávájí se velmi silnou konkurencí na trhu, což akcii dělá ideální pro dlouhodobý nákup.
6. Graco vyrábějí vybavení pro natěrače, kteří pomocí nich mohou snížit náklady a nepotřebují tolik pracovní síly.


Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688