BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  16.07.2013 08:00:00

Ranní přehled událostí a intradenní analýza EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY a ROPY (16.7.2013)

Americké maloobchodní tržby vzrostly v červnu o 0,4 procenta a nenaplnily očekávání o 0,7 procentním růstu. Maloobchod se v USA dočkal již třetího rostoucího měsíce za sebou. Květnový výsledek byl negativně revidován na zisk ve výši 0,5 procenta.

Newyorský výrobní index (Empire State) posílil v červenci na 9,46 bodu a výrazně překonal červnových 7,84 bodu. Nárůst byl pozitivním překvapením, protože většinový konsensus ekonomů očekával pokles na 5 bodu. Hodnoty nad 0,0 značí expanzi ve výrobním sektoru státu New York.

Čínská ekonomika zpomalila na 7,5 procentní růst ve druhém kvartále letošního roku a neudržela tak 7,7 procentní tempo z prvních 3 měsíců. Pro trhy to však byla v celku dobrá zpráva, protože podle predikce čínského ministra financí mělo HDP klesnout na 7,0 procent.

V průběhu úterní asijské obchodní seance vystoupal japonský akciový index Nikkei na 7týdenním maximum a zavřel jenom kousek pod 14 600 body, když japonský jen vůči dolaru (USD/JPY) oslabil až na úroveň 100.

Portugalské politické strany se dohodly na mezním termínu (21.7.) pro schválení záchranného ekonomického balíčku. Politický pakt má zabezpečit implementaci reformních opatření, které země nutně potřebuje. Včerejší konsensus politiků reagoval na nedávné resignace některých ministrů z vlády.

Dnešní seanci nejvíce ovlivní tyto zprávy:

•    10:30 Britský index spotřebitelských cen (CPI)
•    11:00 ZEW index ekonomického sentimentu
•    14:30 Americký index spotřebitelských cen (CPI)
•    15:15 Americká průmyslová produkce

EUR/USD pokračovalo během včerejška v konsolidaci a nedokázalo opustit kritické pásmo mezi Fibonacciho úrovněmi 38,2 a 50. Trh zůstává bez jasnějšího intradenního trendu a lze předpokládat, že tento týden o dalším vývoji rozhodnou fundamentální zprávy. I přes dnešní americká data je velmi pravděpodobné, že rozhýbání přijde až zítra, kdy se slova znovu ujme šéf FEDu Ben Bernanke.

GBP/USD se podobně jako eurodolar uchýlilo k pohybu do strany. Nicméně dokud trh zůstane pod trendovou linií, tak je potřeba soustředit se spíše na krátké pozice. Překonání Fibonacciho úrovně 38,2 by otevřelo prostor až k úrovni 50,0. Od sterlingu se dá očekávat reakce na dnešní data o spotřebitelských cenách, ta by mohla napovědět více o dnešním intradenním trendu.

USD/JPY je v zajímavé situaci, na denním grafu se vyprofiloval široký klesající trendový kanál, kterému vzdoruje býčí kanál na 4hodinovém grafu. Rozhodující bude v dnešní seanci tradičně reakce na hladinu 100,0. Její překonání by mohlo pomoci trhu posílit k rezistenci 101,50. Proražení intradenního kanálu by pravděpodobně mohlo přinést výprodej k supportu 98,2.

ROPA momentálně atakuje krátkodobou trendovou linii, jejíž proražení by mohlo způsobit hlubší korekci. Varováním pro medvědy je však střednědobá trendová linie se supportem 104,15, kde se očekává nápor býků. Až proražení zmíněného supportu by se otevřela cesta k hlubším propadům. Do té doby je trh v býčím trendu.





 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688