BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  11.07.2013 07:15:00

Ranní komentář s analýzou EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY a ZLATA

Zápis z jednání měnového výboru (FOMC) americké centrální banky (FED) potvrdil, že o ukončení třetího kola kvantitativního uvolňování se zatím pouze diskutuje. Většina členů výborů si uvědomuje, že je potřeba do budoucna ukončit program tisknutí peněz, nicméně prozatím není ekonomika natolik silná, aby se mohlo určit konkrétní datum. Ekonomickým cílem zůstává míra nezaměstnanosti na 6,5 procentech.

Trhy kromě zápisu z jednání FOMC čekaly na slova šéfa FEDu Bena Bernankeho. Ten na tiskové konferenci řekl, že USA potřebují uvolněnou monetární politiku a vyvolal tak silnou reakci na trzích, která přinesla silné oslabení amerického dolaru.

Americké velkoobchodní zásoby klesly v květnu meziměsíčně o 0,5 procenta a ztratily tak nejvíce za poslední rok a půl. Potěšení přinesl velkoobchodní prodej, který meziměsíčně posílil o 1,6 procenta.

Na poli Evropské unie došlo k dalšímu střetu mezi Německem a Evropskou komisí (EK). Oheň vzplál poté, co EK  zveřejnila plán nové bankovní unie. Ta by měla začít fungovat v roce 2015 a jejím úkolem by byla pomoc problémovým bankám eurozóny. Nové pravomoce by dostala na starost Evropská centrální banka. Proti tomu vystoupilo veřejně Německo, které se obává ztráty možnosti dělat vlastní rozhodnutí v sektoru bankovnictví.

V dnešní seanci čekají trhy tyto zprávy:

·  10:00 Měsíční bulletin ECB

·  14:30 počet žádostí o podporu v nezaměstnanostiUSA

·  14:30 importní ceny v USA

EUR/USD reagoval na včerejší projev Bena Bernankeho velmi silně a dokázal opustit klesající trendový kanál. Trh tak během pár hodin smazal více než z poloviny ztráty, jenž nabíral poslední tři týdny. Zásadní vliv na dnešní seanci bude mít Fibonacciho úroveň 61,8, ta se nachází mezi technickými hladinami 1,313 a 1,319. Toto rezistenční pásmo udržuje trh ve střednědobém klesajícím trendu, jeho proražení by mohlo přinést návrat k maximům z poloviny června.

EU

GBP/USD posílilo podobně jako eurodolar a prozatím tak vyvrátilo obavy z hlubokého propadu. Dnešní intradenní trend by se mohl nést ve znamení býků. Včerejší růst přinesl proražení důležité klesající trendové linie, která by nyní mohla společně se supportem 1,51 přinést dostatečnou podporu k dalšímu růstu. Návrat pod 1,51 by byl vnímán jako falešný průraz.

GU

USD/JPY se během včerejší seance dostal pod podpěrnou trendovou linii a koriguje tak předchozí strmý rostoucí trend. USD/JPY během ranních hodin prorazilo silný support na hladině 99,075 a klesá k podpoře 97,28. Zde by se v případě dalšího poklesu mohl výprodej zastavit. Trh zde nachází podporu ještě v trendové linii a přeprodaných oscilátorech.

UJ

Zlato díky oslabenému dolaru posiluje a překonalo silnou rezistenci 1 274. Z krátkodobého hlediska se dá hovořit o rostoucím trendu, který by si momentálně zasloužil mírný korekční pohyb. Býci mají také zajímavou podporu na Fibonacciho hladině 38,2, kde je souběh s trendovou linií. O dlouhodobějším trendu se bude rozhodovat až při dosažení rezistence 1 337,9.

G

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688