BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  28.06.2013 07:15:00

Ranní komentář s analýzou EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY a S 500

Šéf newyorské federální banky a člen bankovní rady Fedu William Dudley ve včerejším proslovu řekl, že interpretovat slova Bena Bernakeho, tak že k ukončení kvantitativního uvolňování dojde do konce roku je mylné. Naopak nevyvrátil případné zvýšení objemu měnového uvolňování v případě, že oslabí ekonomický růst a trhu práce se nebude dařit. Mezitím šéf atlantské federální banky Dennis Lockhart řekl, že osud kvantitativního uvolňování je v rukou ekonomické reality a vyjádřil názor, ve kterém by upřednostňoval redukci současného programu za podmínky, že ekonomice se bude dařit minimálně podle odhadů. Na slova W. Dudleyho samozřejmě reagovaly americké akciové indexy velmi pozitivně. Dow Jones si včera připsal 114,35 bodů a zavřel na 15 024,49. Index S&P 500 získal 9,94 bodů a zavřel na úrovni 1613,20.

Evropští lídři se včera shodli na plánu boje proti nezaměstnanosti mladých lidí a schválili 7letý rozpočet Evropské unie za 960 miliard eur. Na boj s nezaměstnaností bude vyhrazeno 6 miliard eur, které budou sloužit k vytváření pracovních míst, poradenských center a rekvalifikacím. Evropská investiční banka se také zavázala půjčit několik miliard malým a středním podnikatelům. Tato opatření evropských lídrů navázala na domluvu o bankovní unii, což se dá hodnotit jako velmi pozotovní krok vpřed.  

Japonský akciový trh zažil pozitivní seanci. Akcie posilovaly poté, co se japonská ekonomika dočkala pozitivních makroekonomických zpráv. Maloobchodní tržby meziměsíčně vzrostly o 0,8 procenta a průmyslová produkce o 2,0 procenta. Akciový index Nikkei posílil o 3,5 procenta a dostal se na 3týdenní maximum. Trhy opět dostávají naději, že by experimentální politika Shinza Abeho mohla fungovat.

Dnešní seanci by mohly ovlivnit tyto zprávy:

•    14:30 Kanadské meziměsíční HDP
•    15:15 Projev člena Fedu Lackera
•    15:45 PMI Chicago
•    15:55 Spotřebitelská důvěra (University of Michigan)

EUR/USD se po dosažení silného supportu 1,30 odrazil a posiluje, během asijské seance uzavřel nad rezistencí 1,3056. Vývoj se jeví jako poměrně logický vzhledem k dlouhému výprodeji a vytvořené býčí divergenci. Během dnešní seance není vyloučené, že se trh podívá výš, maximem pro korekci by se však měla stát hladina 1,3131, odkud se znovu počítá s medvědím trendem.


GBP/USD se odrazil od supportu 1,5238 a zároveň od dna trendového kanálu. Tato podpora vzhledem k býčí divergenci by mohla sterlingu pomoci ke korekčnímu dni. Krátkodobým cílem zůstává hladina 1,5340, maximálně 1,54, přesto se však trh pohybuje v platném medvědím trendu.

USD/JPY si udržuje intradenní rostoucí trend a dnešní seance ukáže jeho sílu. Trh stojí před důležitým odporem v podobě Fibonacciho hladiny 50 a silné rezistence 99,04. Navíc na oscilátoru MACD je viditelná medvědí divergence. Nejbližším supportem je Fibonacciho hladina 38,2.

S&P 500 se vrací zpátky k trendové rostoucí čáře, tentokrát však již jako k neplatné a nabízí se tak úvaha o případném pullbacku. Trh má nad sebou momentálně několik silných překážek. Silnou rezistencí je Fibonacciho úroveň 61,8, zároveň se zde nachází klouzavý průměr 100 a svou roli by mohla sehrát skrytá medvědí divergence. Průraz trhu nad trendovou linii by diskvalifikoval tento scénář.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688