BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  26.06.2013 07:38:00

Ranní přehled událostí a analýza EUR/USD, USD/JPY, S a DAX

Čínská centrální banka (PBOC) vydala poté, co trhy včera zavřely prohlášení, ve kterém přistupuje k variantě, že zasáhne do krize peněžního trhu a oživí tak likviditu. PBOC by měla začít poskytovat pomoc jen těm nejvíce postiženým institucím. Avšak ani tato slova PBOC nijak výrazně neutišila situaci na asijském finančním trhu, kde je problém velkého množství nekvalitních úvěrů očividný.

Ministr financí ve Velké Británii George Osborne dnes oznámí 11,5 miliardové škrty v rozpočtu. S největší pravděpodobností se Osborne bude muset zavázat i k dlouhodobějším investicím, tak aby politicky pokryl toto rozhodnutí.

Index S&P/Case Shiller mapující ceny domů ve 20 amerických metropolích vzrostl meziročně o 12,1 procenta a meziměsíčně si polepšil o 1,7 procenta. Ceny domů vzrostly ve všech 20 metropolích bez výjimky. Silná poptávka po rodinných domech pomáhá i trhu s nábytkem a hypotéčnímu trhu.

Prodej nových rodinných domů v květnu znovu potvrdil pozitivní náladu trhu bydlení, dosáhl totiž na téměř pětileté maximum. Ministerstvo obchodu dnes zveřejnilo meziroční nárůst o 29,0 procent na sezóně upravených 476 000 domů. Prodej tak dosahuje růstu již třetí měsíc v řadě.

EUR/USD prozatím pokračuje v dalším oslabování a má před sebou hladinu, která mu může otevřít dveře k supportu 1,30. V dnešní seanci tak bude mít na trh největší vliv hladina 1,3072, na jejíž prolomení se čeká. Na opatrnost při současném otvírání krátkých pozic upozorňují silně překoupené oscilátory, kterým by vyhovovala korekce.

EU

USD/JPY zatím v tomto týdnu hledá svůj směr a pohybuje se tak spíše o strany. Střednědobě se trh drží v rostoucím trendovém kanále a měl by výhledově posilovat. Momentálně se jeví jako nejbezpečnější možnost čekání na testovaní supportu 96,52, kde má trh podporu i v rostoucí trendové linii. 

UJ

Akciový index S&P 500 se po silném výprodeji z minulého znovu dostává pod tlak. Trh od pondělí mírně korigoval k Fibonacciho hladině 23,6, to se však zatím zdá být maximum. Uzavření nad cenou 1 575 by mohlo prodloužit korekci až k psychologicky i technicky důležité hladině 1 600.

FUS5

Německý akciový index DAX včera zareagoval na silnou trendovou linii a Fibonacciho hladinu 23,6 a celý den posiloval. Odraz od takto silné hladiny by mohl přinést býkům ovoce i dnes. Dlouhodobý trend je rostoucí a oscilátory stále neopustily překoupenou zónu. Nejbližší rezistencí je hladina 8 030. 

DAX

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688