BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  20.06.2013 07:24:00

Ranní přehled událostí a intradenní analýza EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD a ROPY

Americká centrální banka (FED) ponechala v platnosti současnou verzi 3. kola kvantitativního uvolňování, kdy nakupuje dluhopisy za 85 miliard dolarů měsíčně. Přesto však naznačila, že dny uvolněné monetární politiky začínají být sečteny a v případě dalšího růstu ekonomiky, by se první redukce mohla objevit na konci letošního roku. FED svým rozhodnutím naplnil očekávání trhů a většiny investorů. Na slova Bena Bernankeho reagoval dolar silným posílením, zlato kleslo, akciové indexy oslabily a výnosy ze státních dluhopisů šly nahoru. Všechna riziková aktiva, jež dosud těžila z amerického tisku peněz by měla pomalu korigovat své zisku a vrátit se k hodnotám, které vystihují jejích fundamenty.

Ekonomická predikce Fedu přinesla o něco pozitivnější výhled na růst HDP. Rok 2014 by si měl polepšit z původních 3,0 procent na 3,5 procentaFed také potvrdil, že plánuje držet úrokové sazby na 0,25 procentech, dokud míra nezaměstnanosti neklesne na 6,5 procenta a inflace nepřesáhne 2,5 procenta.

Evropští ministři financí se dnes sejdou, aby prodiskutovali rekapitalizaci problémových bank a účasti státních peněz na takovéto investici. Mimořádným tématem pak bude kyperská situace, tamní prezident zaslal eurozóně dopis s žádostí o pomoc, protože současné podmínky 10 miliardového úvěru zemi ničí.

Čínský index nákupních manažerů (PMI) za výrobu klesl na 9měsíční minimum. Z květnových 49,2 bodu se v tomto měsíci dostal na 48,3 bodu a PMI zůstává v kontrakční zóně (hodnoty pod 50). Většina ekonomů se domnívá, že tento kvartál bude pro čínskou ekonomiku velmi neúspěšný a za vinu to dávají vládě, která nechce podporovat ekonomiku pomocí intervencí.

Novozélandské HDP vzrostlo v prvním kvartále letošního roku pouze o 0,3 procenta. Ekonomové očekávali až dvojnásobný růst. Celkově je na tom Nový Zéland dobře a daří se mu růst pravidelně již od posledního kvartálu roku 2010.

EUR/USD podobně jako ostatní páry s dolarem prožil včera obrovskou volatilitu způsobenou vystoupením Bena Bernankeho. Eurodolar prorazil rostoucí trendovou linii a zamířil k nejbližšímu supportu 1,325, kde se momentálně obchoduje. V průběhu dnešní seance, lze očekávat pokračování v tomto trendu, i když už ne natolik silně. Pro střednědobý trend bude rozhodující reakce na Fibonacciho hladinu 50, jejíž proražení by potvrdilo změnu trendu.


GBP/USD oslabilo silněji než EUR/USD a v průběhu dnešní seance by mohlo atakovat Fibonacciho hladinu 50. Proražení ceny 1,54 by sterlingu otevřelo prostor k dalšímu oslabování a naplnilo tak analýzu o trendovém kanálu, jehož dolní hrana se nachází u hodnot kolem 1,50.


AUD/USD se dočkalo hned dvou důvodů pro oslabení. Nejprve se objevila silná reakce na Fed, kdy americký dolar silně posílil a poté přišlo zklamání z Číny v podobě nepovedeného PMI indexu. Denním cílem by mohly být hodnoty kolem 0,9130, kde by trh mohl podpořit znázorněný klesající support. V případě korekčního pohybu se hladina 0,94 jeví jako dostatečně silná a měla by udržet současný medvědí trend.

Ropa se po ataku na rezistenci 99,0 vrátila zpět pod silnou hladinu 97,12. Nejbližším důležitým supportem je Fibonacciho hladina 38,2, jejíž proražení by mohlo otevřít cest ke střednědobé rostoucí trendové linii. Do proražení této hladina však zůstává trh v býčím výhledu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688