Research (Penizenavic.cz)
Osobní finance  |  19.06.2013 12:29:49

Cesta o 5 krocích vedoucí k plné peněžence a tučnému bankovnímu kontu

Cesta k plné peněžence a tučnému bankovnímu kontu je kratší než by se vám mohlo zdát. Jste to pak právě vy, kdo je vám největším protivníkem. Pokud porazíte sami sebe, resp. své současné návyky a mentální rozpoložení, úspěch vás nemine.

Nezáleží na tom, odkud přicházíte, ale na tom, kam jdete. Je to právě minulost a přítomnost, co nás svazuje při našich plánech do budoucna. Jak říká Denis Waitley, bývalý psycholog amerického olympijského týmu a astronautů NASA: „Ztroskotanci žijí v minulosti. Vítězové naopak žijí z minulosti, užívají si současnost a pracují na budoucnosti“.

 

Napodobte Jima Carreyho

 

Zkuste tedy na chvíli zapomenout na to, proč by vaše finanční situace v budoucnosti nemohla být lepší kvůli tomu, odkud přicházíte. Zkuste napodobit Jima Carreyho, který si, coby zlomený komik, který nezavadil o pořádný honorář, vystavil šek za herecké výkony na 10 milionů dolarů, které pak nakonec získal (za roli ve filmu Cable Guy získal dokonce 20 milionů dolarů). Jim měl přitom také celou řadu důvodů ke skepsi. Jeho rodina nikdy neměla stabilní zázemí (mládí strávil na cestách v minivanu u svých příbuzných, neměl žádné pořádné vzdělání). Sám Jim Carrey pak říká, že to byl právě tento šek, který jej nasměroval na cestu k lepšímu životu.

 

Čtěte jak se zabezpečit na důchod na PenizeNAVIC.cz:

 - Čekání na „důchod“ nebo vlastní iniciativa?

 - Maximalizujeme výhody třetího pilíře

 

Kterých 5 kroků musíte podniknout, aby se vaše finanční situace mohla změnit k lepšímu?

 

1. Zaznamenejte si své cíle na papír a MIŘTE VYSOKO

Les Brown, americký řečník říká, že lidé nejsou neúspěšní, protože si stanoví vysoké cíle, kterých nedosáhnou, ale protože si stanoví nízké cíle, kterých dosáhnou. Nastavte si laťku vysoko, ať veškeré to úsilí opravdu stojí za to.

2. Stanovte si přesný termín, kdy chcete svých cílů dosáhnout

Jiný americký řečník a businessman, Zig Ziglar naopak říká, že plány jsou sny s termínem. Nestanovíte-li si u svých cílů termín, kdy jich chcete dosáhnout, jen těžko najdete motivaci k tomu, abyste se vůbec vydali na cestu k jejich splnění.

3. Zjistěte si, jaké jsou možnosti (prostředky) k dosažení vašich cílů

O tom, jak vysoko můžete mířit, jak brzy si své cíle splníte a kolik budete muset vynaložit ke splnění svých cílů úsilí, rozhoduje i to, jaké prostředky ke splnění svých cílů zvolíte. Např. milion korun naspoříte rychleji při úroku 5 % než při úroku 1 %.

4. Začněte jednat dle právě sestaveného plánu

Jedno čínské přísloví říká, že i cesta dlouhá tisíc mil začíná prvním krokem. Pokud si stanovíte své cíle, dobu jejich splnění i prostředky, které použijete, ale pokud se zároveň nezačnete svým plánem řídit, jen velmi těžko se pohnete z místa (dosáhnete svých cílů).

5. Splňte si své cíle

Budete-li se čtyřmi výše uvedenými kroky, úspěch vás zcela jistě nemine. Ano, nebude to lehké, na cestě k cíli vás bude čekat celá řada překážek, veškeré to úsilí však bude stát za to.

 

Vezměte si na pomoc profesionála

 

Podle Briana Tracyho, amerického motivátora a businessmana je pravděpodobnost toho, že svých cílů opravdu dosáhnete o 1 000% vyšší v případě, že si své cíle píšete na papír.

Stanovení cílů je čistě na vás. V případě určení termínu, ve kterém si své cíle splníte a hlavně výběrem prostředků, pomocí kterých svých cílů dosáhnete nejdříve a nejpohodlněji již však bude dobré vzít si na pomoc odborníka – nezávislého finančního konzultanta, který vám pomůže se sestavením vašeho osobního finančního plánu. Nakonec můžete být sami překvapeni, jak může vaše finanční situace vypadat v budoucnu.

V případě zájmu o bezplatné a nezávazné sestavení finančního plánu nás kontaktujte prostřednictvím formuláře na této stránce.

 

Tyto zprávy pro vás vytváří Penízenavíc.cz.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688