BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  13.06.2013 06:55:00

Ranní komentář s analýzou EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY a DAX

Evropská centrální banka se rázně ohradila proti tvrzení, že její mandát by měl být z hlediska pravomocí přezkoumán a revidován. S tímto návrhem vystoupil šéf německé centrální banky, jenž patří k velkým kritikům ECB. Jeho slova se nelíbila hlavně členu bankovní rady ECB Jörgu Asmussenovi, který mimo jiné hájil svého zaměstnavatele před německým soudem. Podle Asmussena by revize například článku 123 ve Smlouvě o Evropské unii, jenž umožňuje nakupovat dluhopisy, otevřela Pandořinu skříňku s nedozírnými důsledky.

Turecký premiér Tayyip Erdogan se včera sešel s protestujícími a nařídil jim, aby opustili centrální park Gezi v Istanbulu. Nepotvrzené zprávy hovoří o vydaném příkazu ministrům rozehnat protesty do 24 hodin. Přesto však premiér přislíbil, že uváží vyhlášení referenda o budoucnosti parku Gezi, kde by mělo v budoucnu vzniknout nákupní centrum.

Dnešní obchodní seanci ovlivní hlavně odpolední dataUSA. Ve 14:30 vyjde počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti, maloobchodní tržby a importní ceny. Tyto fundamenty by mohly na trh přinést zvýšenou volatilitu.

EUR/USDdokázal během včerejška konečně zlomit rezistenci 1,33 a během asijské seance eurodolar i nadále posiloval. Krátkodobý trend je podporován červenou trendovou linií, střednědobě ohraničuje trend černý kanál. Z hlediska dalšího vývoje bude důležité, zda se EUR/USD udrží nad trendovou linií, oslabení pod by mohlo spustit alespoň krátkodobou převahu medvědů, kteří díky divergencím na mnoha oscilátorech čekají na příležitost.

EU

GBP/USD se drží ve strmém rostoucím trendu, který bývá často střídán silným výprodejem. GBP/USD by  mohl zachránit průraz skrz černý trendový kanál, který jak se zdá působí jako brzda posilování. Opustí-li sterling červený trendový kanál, tak lze očekávat intradenní oslabování.

GU

USD/JPY odmazává své ztráty den po dni a během asijské seance došlo k proražení dalšího důležitého support 94,375. Trend na tomto páru je jasně medvědí a dalším střednědobým cílem je support 92,5. Vzhledem k poloze trhu je velmi pravděpodobné, že dojde ke korekci, tu by však měla udržet rezistence 95,65.

UJ

Německý akciový index DAX otevřel dnešní seanci gapem. Z hlediska trendu zůstává trh v klesající náladě, kterou definuje klesající trendová linie. Ideálním vývojem dnešní seance by mohl být pullback k rezistenci 2 663 (uzavření gapu), kde by měl přijít další nástup prodávajících.

FEU5

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 17:21  Růstové a hodnotové akcie a jeden padesátiletý cyklus Patria (Patria Finance)
Čt 17:03  🟡 Zlato blízko historických maxim X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688