TNBiz (TN.cz)
Podnikání  |  12.06.2013 21:36:19

Startuje 10. ročník soutěže Štika českého byznysu

Společnost také musí mít alespoň jeden kladný hospodářský výsledek a schopnost dostát svým závazkům. V ekonomickém žebříčku nejsou hodnoceny firmy s některými specifickými formami podnikání (finanční společnosti, zbrojovky a firmy zabývající se výrobou a distribucí paliv, sázkové kanceláře a firmy zabývající se hazardem).

Žebříček Štiky českého byznysu je unikátní také tím, že po prvotní kvalifikaci v celkovém hodnocení nehraje žádnou roli velikost podniku a na předních místech se mohou umístit i méně známé menší firmy.

 

"Štiky českého byznysu mají větší potenciál využít krizi ve svůj prospěch," říká Martin Růžička, manažer skupiny Coface v České republice. "Vycházíme z dosavadních zkušeností všech předchozích devíti ročníků žebříčku Štiky českého byznysu, které potvrzují, že vybrané firmy mají vysoký stupeň vlastních zdrojů tj. nad 60 procent a zachovávají si i vysoké hodnoty likvidity nad úrovní 2,5 (obecné učebnicové pravidlo hovoří o rozmezí 1,5-2,5). Štika musí být rovněž zisková, a to více než je úrok běžného spotřebního úvěru," doplňuje dále Růžička.

Do předchozích ročníků se kvalifikovaly nejvíce firmy ze zpracovatelského průmyslu, dále z výroby a oprav automobilů a ze stavebnictví. "V letošním roce bych očekával snížení počtu firem z oboru stavebnictví, kvůli vleklé krizi tohoto oboru, rovněž bych očekával pokles počtu firem ze zemědělsko-potravinářské branže," naznačuje Růžička problematická odvětví letošního roku.

"Jsme velmi rádi, že i v letošním roce můžeme být hlavním partnerem soutěže, která identifikuje nejzdravější a nejdravější ryby českého podnikatelského revíru. Naším posláním je těmto úspěšným firmám pomoci v ochraně jejich majetku, neboť dravost podnikání by měla jít ruku v ruce s opatrností při správě majetku," vysvětluje zapojení do projektu Petr Laštovka, partner Emun Partners.

"Průzkum PwC mezi významnými českými podnikateli či šéfy jejich firem ukázal, že největší růstové příležitosti se pro stále více tuzemských podniků nacházejí v zahraničí. Třetina dotázaných uvedla, že jim český "rybník" již připadá malý, a proto hodlají letos expandovat do ciziny či posílit svou přítomnost za hranicemi naší země," uvedl David Borkovec, partner PwC Česká republika.

"Našeho postavení bychom nedosáhli bez dlouhodobé spolupráce s perspektivními firmami a jejich majiteli. Chtěli bychom proto prostřednictvím této soutěže ocenit práci nejúspěšnějších českých firem, podpořit je v jejich dalším rozvoji a podělit se s nimi o úspěch," vysvětluje zapojení do projektu Ivan Jakúbek, viceprezident Enterprise Investors pro Českou republiku a Slovensko.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

25.01.2022Startuje 20. ročník soutěže Stavba roku Zlínského kraje kr-zlinsky.cz (Zlínský kraj)
20.09.2017Pasivní dům 2017: startuje další ročník soutěže Jana Brožková (Bydlet.cz)
17.11.2015Startuje 13. ročník soutěže MasterCard Obchodník roku 2015 Ekonomický deník (Ekonomický deník)




?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688