BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  07.06.2013 11:04:55

Vlastník značek Calvin Klein, ASTOR či Rimmel vstoupí příští týden na burzu

US trhy nejspíše v příštím týdnu přivítají novou výraznou emisi. Uskutečnit by se totiž měla jedna z největších letošních primárních emisí (IPO). Více jak 1 mld. USD IPO trhy zaznamenaly naposledy v úvodu minulého měsíce, kdy na trh úspěšně vstoupila pojišťovna ING US (VOYA), jejíž akcie následně v průběhu května zaznamenaly i téměř 50 % nárůst. Objemově výraznější IPO za 2,6 mld. USD provedla letos společnost Pfizer (PFE), když na trh přivedla svou „zvířecí“ divizi Zoetis (ZTS). Titulu se hned od vstupu na trh výrazně dařilo. Poměrně stabilně si udržuje zhruba 20-30 % zisky.

Na trh se nyní chystá kosmetická společnost Coty, jejíž portfolio produktů zahrnuje desítky známých značek, jako např.: MARC JACOBS, Cerruti, Chloé, Davidoff, adidas, Celine Dion, David a Victoria Beckham, Esprit, Heidi Klum, Lady Gaga či Playboy. Investorům je nabízeno přes 57,14 mil. akcií společnosti, když část svých podílů budou prodávat hlavní akcionáři JAB Holdings, Berkshire Partners a Rhône Capital. Indikativní cenové pásmo pro IPO bylo stanoveno na 16,50-18,50 USD/akcii. Objem primární emise by tak mohl dosáhnout až téměř 1,06 mld. USD. Dle zvyklostí navíc manažeři emise mohou v rámci opce získat dalších 15 % akcií, resp. 8,57 mil. a celkový objem transakce následně tedy navýšit. Pokud by došlo k ocenění uprostřed zmiňovaného pásma, transakce by celou společnost oceňovala na 6,7 mld. USD. Pohybovala by se tak nad konkurenční Oriflame (ORFLY) s cca 1,78 mld. USD, avšak poměrně výrazně např. pod Avon Products (AVN) s 9,92 mld. USD. Právě posledně zmiňovaného konkurenta chtěla sama Coty loni ve spolupráci s W.Buffettem, resp. s Berkshire Hathaway převzít za více jak 10 mld. USD. Vzhledem k tomu, že však Avon do stanoveného termínu nereagovala, Coty nabídku stáhla.   

Za prvních 9měsíců letošního fiskálního roku Coty vykázala upravený zisk 313 mil. USD, resp. 0,79 USD/akcii. Její příjmy nepatrně vzrostly na 3,59 mld. USD. Coty nemá stanovenu dividendovou politiku, nicméně uvedla, že v současnosti plánuje vyplácet dividendu na roční bázi 0,15 USD/akcii.

Hlavními manažery emise jsou JPMorgan, BofAML a Morgan Stanley. K ocenění IPO by mělo dojít ve středu 12.6., následně by se s titulem mělo začít obchodovat na NYSE.   

Další informace lze získat na stránkách www.bhs.cz v sekci Analytická podpora.

J. Zendulka

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688