eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  06.06.2013 15:38:32

Stručná situace Wall Street: utlumený opening 6.6.13

Čtvrteční obchodní den bude pokračovat v tradíngu po dvou korekčních dnech, když se množí úvahy o možné změně (objem, načasování apod.) působení US centrální banky ve stimulaci ekonomického růstu.

K tomu je třeba ovšem přidat i výsledky makrodat podle ekonomického kalendáře v položkách úvodní požadavky v nezaměstnanosti Initial Claims s resultátem 346 tis. vs. očekávání 347 tis. (pokračující požadavky činily 2,95 mil. oproti odhadu 2,960 mil.). Dále to byl Challenger Job- Cuts za květen, oznámení Bank of England a ECB o dalším směru měnové politiky. K dalším informacím patří Bloomberg Consumer Comfort Index, vystoupení zástupce FED S. Bloom Raskin a oznámení Treasury o realizaci aukcí dluhových produktů se splatností 3M, 6M, 3Y, 10Y a 30Y Bond.

Ke sledovaným událostem patří po poslední změně úrokové sazby na rekordní minimum 0,5% zasedání ECB, zejména pak tisková konference prezidenta banky Draghiho. Komentář by mohl naznačit nějaké signály ochoty ECB stlačit nepozitivní sazby (nyní na nulovém úroku) do negativních hodnot za účelem zvednutí ekonomického růstu. Změna sazeb se již neočekávala, stejně jako u dřívějšího meetingu Bank of England.

ECB snížila předpověď růstu HDP za rok 2013 na -0,6% z předchozích -0,5%, ovšem navýšila odhad na rok 2014 z 1% na 1,1%. Podle oznámení Draghiho je ECB technicky připravena na použití negativních sazeb, ale nevidí žádný důvod na jejich současnou realizaci.

Řecká nezaměstnanost se posunula na nový rekord na úrovni 26,8% za březen t.r. z únorové revize 26,7%. Číslo je více než dvojnásobné oproti průměru eurozóny na úrovni 12,2%.

Poslední korekční nálady na trzích se také odráží v mínění drobných akciových klientů, když podle aktuálního přehledu AAII (American Association of Individual Investors) se sentiment na vývoj akciových trhů na další půlrok rozděluje tak, že mínění „bullish“ zastává 29,5% (mezitýdenní pokles o 6,5%), vztah k trhům na úrovni „neutral“ zastává 31,6% (pokles o 2,8%) a postoj „bearish“ je patrný u 38,9% investorů (mezitýdenní nárůst o 9,3%). Pro srovnání průměrné dlouhodobé hodnoty jsou Bullish 39,0%, Neutral 30,5% a Bearish 30,5%.

Hlavní US akciové indexy tak směřují při úvodu tradingu následovně: DJIA -0,15%, Nasdaq Composite +0,11% a SP 500 -0,10%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 94,31 USD za barel a zlato je na COMEX na ceně 1398,50 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3146.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 2,108%.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688