BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  24.05.2013 07:35:00

Ranní přehled událostí a intradenní analýza EUR/USD, GBP/USD, ROPY A PLATINY

Evropské trhy dnes mohou zažít oživení, díky komentářům šéfa Evropské centrální banky (ECB) Maria Draghiho. Ten včera v Londýně promluvil o ekonomické situaci v eurozóně a trochu to znělo, jako kdyby Draghi používal jiná ekonomická čísla, než zbytek světa.  Podle Draghiho se ekonomická situace eurozóny postupně zlepšuje, což nekoresponduje s probíhající recesí a kontrakcí eurozóny v prvním čtvrtletí letošního roku o 0,2 procenta. Šéf ECB také pochválil evropskou měnu, kterou považuje za stabilnější než před rokem, kdy našla minima proti americkému dolaru na 1,2040. Mario Draghi znovu připomenul, že hlavní práce by se měla pomalu přesouvat na vlády jednotlivých zemí, které by měly spustit strukturální reformy. Vzhledem k poloze projevu se Draghi dotknul i potencionálního odhodu Velké Británie z Evropské unie, jenž považuje za zbytečný a vyzval k dalším jednáním.

Trhy dnes čeká německý Ifo index podnikatelského prostředí, který umí vždy rozhýbat trhy. Zveřejněn bude v 10:00 a ekonomové očekávají mírné zlepšení na 104,6 bodu z předchozích 104,4. Každá horší zpráva by mohla oslabit euro.

EUR/USD se po návratu do rostoucího kanálu statečně drží uvnitř. Rezistence Fibonacciho hladiny 61,8 zatím drží, ale v případě pozitivního výsledku Ifo indexu pravděpodobně selže. Eurodolar dnes nachází podporu na Fibonacciho hladině 50 a dolní hraně kanálu, což se zatím jeví jako velmi silná zóna a EUR/USD má potenciál na testování Fibonacciho hladiny 78,6.
 

eur/usd


GBP/USD se během včerejší seance vrátilo do klesajícího kanálu. Pro další oslabení je potřeba nejdříve otestovat rezistenční prostředí. Během dneška se lze očekávat test bližší červené hladiny, kde brání sterlingu v růstu klesající trendová linie, další odpor je pak na Fibonacciho hladině 23,6.

gbp/usd

Ropa během včerejší seance vytvořila na denním grafu učebnicový pinbar. Znovu tak odmítla posunout se pod support 92,38. Pozornost býků se dnes bude upírat na hladinu 94,66, kterou je potřeba překonat k dalšímu posílení. Intradenní reakce na tuto rezistenci by měla napovědět o dalším vývoji.

ropa

Platina se obchoduje velmi nízko a zatím ji to podle grafu svědčí. Na 4hodinovém grafu je vidět vytvořený symetrický trojúhelník, který čeká na proražení. Velmi dobře na platině fungují Fibonacciho hladiny a třeba povšimnout si bariéry mezi 23,6  a 38,2, jenž držely cenu v konsolidaci. Proražení trojúhelníku směrem dolů by mohlo přinést návrat k předchozím minimům.

platina




 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688