Rastislav Trecák (G&S SOLUTIONS)
Investice  |  20.05.2013 21:00:50

Papírové stříbro dnes excelovalo - možný profit až 12,5% za den

      Dnešní obchodování stříbrem na GLOBEXu bylo velice zajímavé, dokonce by se dalo říci, že se stříbro zbláznilo. Nejdřív, když se otevřely burzy v Asii, spadlo pod úroveň 21 USD/oz, aby pak ve 12 hodin New Yorského času vystřelilo na 23,4 USD/oz. To znamená půldenní nárůst o skoro 3 USD/oz. Ti tradeři, kteří dnes nakoupili v Asii u cenového dna a pak odpoledne středoevropského času prodali, mohli vydělat až 12,5% za den 

 

  

Zdroj: Kitco.com 

 

Co to mělo znamenat? Například, že dnešní obchodování papírovým stříbrem byl jeden z prvních signálů, že shortování cen stříbra velkými "too big to fail" bankami a hedge fondami začína být pod tlakem a cenové dno již máme na dohled. V situaci, kdy na trhu fyzického stříbra je velký nedostatek (hlavně v USA, Kanadě a jihovýchodní Asii), jsou další pokusy o shortování ceny, zdá se, odsouzeny k neúspěchu, jako tomu bylo dnes. Nebo nás bankéři a manažeři hedge fondů podporovaní bankéři centrálními ještě překvapí? Pokud ano, tak to bude opět dar pro všechny střadatele, kteří diverzifikují svá spořící portfolia, rozšiřují si je o fyzické komoditní peníze a budou moci opět nakoupit zlato a stříbro za super podhodnocené ceny.

Ing. Rastislav Trecák

vystudoval Univerzitu Mateja Bela v Banské Bystrici. Po škole pracoval jako obchodní manažer v petrolejářské branži a mimo jiné zabezpečoval i finanční hedging ropných produktů. Od roku 2010 začal působit jako poradce a zprostředkovatel služeb spojených s finančním zabezpečením fyzických obchodů s komoditami a od roku 2012, kdy založil společnost G&S Solutions, se věnuje informačně-edukační a obchodní činnosti v oblasti investic a spoření.

Chráníme Vaši finanční svobodu
G&S Solutions je mladá společnost poskytující informačně-obchodní služby založené primárně na informování svých klientů z pohledu svobodné ekonomie a sekundárně na prodeji v současnosti ideálních investičních aktiv, zlata a stříbra. Finanční poradci, banky nebo investiční fondy mnohdy zamlčují nebo vysvětlují příčiny současného problému pouze v zanedbatelné míře, proto se společnost G&S Solutions zaměřuje na:

  • informování svých klientů, vysvětlování a navrhování řešení ochrany před současnou nejistou finanční a ekonomickou situací,
  • zabezpečení fyzických komoditních peněz, zlata a stříbra, pro své klienty za konkurenční ceny ,
  • napomáhání prohlubování relevantních znalostí současného finančního systému a tím ochranu finanční svobody svých klientů do budoucna prostřednictvím seminářů, přednášek a debat s významnými ekonomickými experty z České republiky, ale i ze zahraničí.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688