TNBiz (TN.cz)
Investice  |  12.05.2013 08:43:51

Chystáte se na výlet na lodi? Podívejte se na ceny

  Cena lístku: Dospělí Cena lístku: Dítě Doba trvání plavby
Vybrané ceny plaveb
Královna Eliška v Hradci Králové 90 60 50 minut
Arnošt z Pardubic v Pardubích 130 80 90 minut
Král Jiří v Poděbradech 150 75 60 minut
Máchovo jezero 90 50 30 minut
Lednicko-Valtický areál 120 60 25 minut
Orlík - Zvíkov 140 70 60 minut
Lipenská přehrada 260 160  105 minut
Krumlov 450 450 90 minut
Danaj - Baťův kanál 180  120  120 minut

V tabulce jsou poze vybrané plavby v daných lokalitách. Ve většině případů nabízejí dopravci různé varianty plavby.

 

Na romantickou projížďku Hradcem Králové se můžete vydat na čtyřech lodích, které brázdí Labe a Orlici. Nejstarší je parní člun Hradec, který byl u zrodu Hradecké paroplavební společnosti v roce 1998. V roce 2004 přibyl do flotily další kolesový parník se strojním pohonem a názvem Královna Eliška. Téhož roku pak byla do provozu uvedena i Pirátská plachetnice, o kterou mají zájem hlavně děti. Poslední a nejmladší z lodí je motorový člun Smiřice, který do hradecké flotily přibyl v roce 2008.

 

Projížďky lodí centrem Hradce Králové trvají zhruba 50 minut. Vyplouvá se z přístaviště na Smetanově nábřeží směrem na Staré město pod Bílou věž, proti proudu pak až na Plácka ke Kamennému mostu. Cena plavby je všude jednotná, pro děti do 15 let je to 60 korun a pro dospělé 90 korun. Rozdíl je v případě, že si chcete loď pronajmout celou. Za Smiřici a Hradec zaplatíte 800 korun za hodinu. Královna Eliška se stane vaší za hodinovou sazbu 1500 korun a pirátem se na plachetnici můžete stát za 700 korun na hodinu. V případě, že raději chcete romantickou projížďku na pramici, můžete si ji půjčit za 60 korun na hodinu.

 

V Pardubicích vozí cestující osobní motorová loď Arnošt z Pardubic, která byla vyrobena v roce 2001 a před dvěma lety prošla modernizací. Na lodi se o vás bude starat profesionální obsluha a k dispozici je i restaurace. Loď v týdnu vyplouvá směrem do vesnice Brožany nebo Srnojedy a délka plavby se pohybuje od 90 do 120 minut. Ve středu a také o víkendu můžete s rodinou vyrazit až na do Kunětic a spojit plavbu s návštěvou místního hradu.

 

Cena za výlet lodí je 130 korun do zastávky Brožany 1. O 20 korun více zaplatíte za cestu do zastávky Srnojedy a Brožany a za rovných 200 korun si můžete užít výlet až do Kunětic. Uplatnit lze také rodinné slevy a také slevy pro děti, seniory a držitele průkazu ZTP.

 

Během půlhodinové plavby lodí vás doveze Král Jiří z Poděbrad buď na soutok Labe a Cidliny, nebo směrem na Nymburk a naopak. Při pravidelných plavbách ve směru soutoku Labe a Cidliny lze vystoupit i nastoupit. Výletní loď kotví v přístavišti na Zámeckém nábřeží, asi tři sta metrů od Náměstí krále Jiřího, nedaleko mostu přes Labe.

Loď vyplouvá každý den od jedenácti hodin dopoledne a do pěti hodin odpoledne v 90minutových intervalech. Jízda trvá zhruba hodinu a její směr se střídá v plavbě do Nymburku nebo do Cidliny. Okružní plavba stojí dospělého 150 korun, dítě 75 korun a senior či student zaplatí 120 korun. Jednosměrné jízdné je vždy o polovinu nižší.

 

Vodní hladinu Máchova jezera, která je obklopená hlubokými lesy a písečnými plážemi, brázdí po celé léto výletní lodě. Flotila čtyř lodí poskytuje možnosti pronájmů při konání nejrůznějších oslav či přednášek, okružní i pravidelné plavby. Pravidelná doprava a okružní jízdy se konají od května do října.

 

Na Máchově jezeře jsou čtyři lodě: Racek, Máj, Hynek a Jarmila. Lodě odjíždí na základě písemné či telefonické objednávky v měsících - květen, červen, září a říjen. V červenci a srpnu loď odjíždí, pokud je na palubě 25 cestujících v době od 11.00 do 16.30. Cena okružní jízdy je pro dospělého 90 korun a pro dítě od čtyř do 15 let se cena vstupenky snížila na 50 korun.
 

Na zajímavou projížďku láká romantická plavba zámeckým parkem v Lednicko-Valtickém areálu a to lužním lesem, tajemnými meandry staré Dyje, bývalým panstvím rodu Lichtenštejnů. Můžete si vychutnat plavbu na dvou trasách - od lednického zámku k Minaretu a odtud dále k Janovu hradu.

Pravidelné plavby mezi zámkem, minaretem a Janohradem, provázené výkladem lodníků, lze je spojit s pěší procházkou parkem i cyklistickým výletem za dalšími památkami a přírodními krásami Lednicko-valtického areálu. Pravidelné plavby se pořádají každých 20 až 30 minut mezi zámkem a minaretem, každou celou hodinu mezi minaretem a Janohradem. Jednosměrná jízdenka je pro děti do 15 let za 60 korun a jejich rodiče zaplatí dvojnásobek.

 

Využit lze k výletům pravidelnou i nepravidelnou lodní dopravu na přehradách Kořensko, Orlík, Kamýk a Slapy. Celý úsek řeky Vltavy, který začíná v Týně nad Vltavou a končí na Slapské přehradě, je dlouhý 113 kilometrů vede krásnými přírodními scenériemi středního Povltaví. Existuje také pravidelná i nepravidelná doprava na přehradách Kořensko, Orlík, Kamýk a Slapy. Cena plavby z Orlíku na Zvíkov je za 140 korun pro dospělého a zpáteční jízdenka vyjde na 240 korun. Na Slapech zaplatíte za jízdu od 30 do 120 korun podle délky plavby. Lipenská přehrada nabízí v letním období možnost prohlédnout si její krásy z paluby výletní lodi. Od letošního 1. července přibude na přehradě nová velká výletní loď – Adalbert Stifter. Další dva parníky, které se k okružním plavbám dosud využívaly, převzaly funkci zastávkové dopravy.

 

Za okružní plavbu po Lipně, která trvá téměř dvě hodiny, zaplatíte 160 korun za každé dítě, dospělého výlet vyjde na 260 korun. Plaveb je v nabídce několik a ceny startují na 70 korunách pro dítě a 120 ti pro dospělého.

 

Nový pohled na historické centrum Českého Krumlova z hladiny řeky Vltavy nabízí dobová plavidla. V nabídce jsou i romantické plavby s loučemi za soumraku. Plavby začínají v přístavišti pod hotelem Myší Díra. Během akce proplujete okolo všech významných památek města Český Krumlov. Plavba končí u Pivovaru Eggenberg. Cena, která trvá 80 minut, je však kvůli zahraničním turistům vysoká. Za plavbu dospělá osoba zaplatí 450 korun, celou loď si můžete pronajmout za 4500 korun.

 

 

Loď Danaj na Baťově kanálu je vhodná na skupinové vyjížďky, exkurze, prezentace, soukromé či pracovní oslavy, výlety, může plout i v noci. Během plavby máte možnost návštěvy skanzenu nebo zámku. Loď je plně bezbariérová, její kapacita je 60 osob. Cena cesty z Veselí nad Moravou do Strážnice trvá zhruba dvě hodiny a dospělí za zpáteční jízdenku zaplatí 240 korun, za dítě 120 korun.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt   8:18  AVAST dostal pokutu oprávněně, a mohla být i vyšší ROWAN LEGAL (ROWAN LEGAL)
Čt   8:16  Zámořské akciové indexy nedokázaly zvrátit úvodní pokles ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Čt   7:55  Puma, Nike a Adidas svedou na olympijských hrách vlastní bitvu David Matulay (InvestingFox)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688