Střešní okna bez údržby = okna bez starostí

Chcete spolehlivá, funkční a na údržbu nenáročná střešní okna, která vydrží i extrémní výkyvy počasí během roku? Bílá bezúdržbová střešní okna, jež jsou založena na unikátní kombinaci pevného dřevěného jádra chráněného polyuretanovou vrstvou, splňují nejen tyto požadavky. Praktické funkce jsou tu navíc doplněny o vysokou estetiku zajištěnou hladkým bezešvým povrchem.

Na střešní okna jsou kladeny vyšší nároky než na klasická fasádní okna. Musí splňovat vysoké nároky na funkčnost i praktičnost. Při jejich výběru je proto nutné neslevovat z požadavků a nevolit kompromisy, které by vás později mohly mrzet. Investice do střešních oken je dlouhodobá a rozhodně se vyplatí.

Unikátní kombinace dřeva a nejmodernějších materiálů
Bílá bezúdržbová střešní okna VELUX jsou vyrobena z dřevěného jádra potaženého vysoce odolnou 3-5 mm silnou polyuretanovou vrstvou chránící dřevo před vlhkostí i sluncem. Jejich největší předností je vysoká pevnost a odolnost vůči venkovním povětrnostním vlivům (zatížené sněhem, větrem) a tvarová stálost, to vše díky lepenému dřevěnému jádru. Rám okna a křídla se působením vysokých teplotních výkyvů, které na střeše jsou, nedeformuje. Ušlechtilý plast pak zaručuje bezúdržbovost oken, jejich povrch není potřeba po celou dobu jejich životnosti nijak brousit ani lakovat. Jediným dodavatel této unikátní technologie na český trh je společnost VELUX.

Pevnost a odolnost jako základ kvality
Střešní okna bývají oproti fasádním vystavena mnohem vyšším teplotám. „V letním období se teplota na střeše pohybuje okolo 80–90 °C, v zimě potom i třeba -20 °C. Hodnoty jsou závislé na sklonu střechy a orientaci ke světovým stranám. Střešní okno tedy musí odolávat vysokému teplotnímu namáhání, a proto by majitelé podkroví měli vybírat střešní okna z co možná nejodolnějších materiálů," upozorňuje ing. Tomáš Švec ze společnosti VELUX.

Bílá bezúdržbová střešní okna kombinují výhody dvou materiálů – dřeva a plastu. Dřevo jako přírodní materiál je velmi odolné vůči teplotní roztažnosti. Co to znamená v praxi? Dřevěné profily nemění svou délku, v létě (při vysokých teplotách) se neroztahují, v zimě se naopak nesmršťují. Obavy z drhnutí či ze spár mezi rámem a křídlem okna, díky nimž může táhnout, jsou tak neopodstatněné. Dřevěné jádro se vyznačuje vysokou pevností materiálu, tuhostí profilu a nízkou teplotní délkovou roztažností. Působením výkyvů teplot na střeše se tedy profil nedeformuje, nemění svou délku ani tvar. V kombinaci s ušlechtilým plastem, jenž je odolný vůči vlhkosti, je bezúdržbový a v případě bílých bezúdržbových střešních oken VELUX i navíc velmi elegantní, vzniká unikátní a odolný okenní profil vhodný do extrémních podmínek, které mohou na střeše panovat.

Estetika, která má i praktickou funkci
Bezúdržbová střešní okna VELUX jsou i vysoce estetická. Polyuretanem potažená okna s dřevěným jádrem jsou vyráběna tak, že se dřevěný rám uchytí do formy a pod tlakem se zalévá polyuretanem, resp. jeho složkami. Proto na okně neuvidíte svary, ale jen elegantně zaoblené rohy. Rovněž zbytek křídla a rámu okna je bezešvý. Díky této povrchové úpravě okna vypadají nejen elegantně, ale zároveň se velmi snadno udržují, stačí je otřít vlhkým hadříkem. Vhodná jsou pak především do místností s vyšším výskytem vlhkosti jako například do koupelen či kuchyní.

V případě nutnosti lze polyuretanový povrch bezúdržbových střešních oken opravit, a to dokonce svépomocí. K tomuto účelu společnost VELUX dodává na trh opravnou sadu s označením ZZZ 129.

Nadčasová bílá
Bezúdržbová střešní okna jsou dodávána v nadčasové a elegantní bílé barvě, která se hodí jak do ultramoderních bytů, tak do klasických interiérů. Korespondují s bílým sádrokartonovým ostěním, které se doporučuje i kvůli vyšší odrazivosti světla do interiéru. Okna společnosti VELUX jsou navíc opatřena UV filtrem, který zajišťuje barevnou stálost. Nestane se vám proto, že by zežloutlo.

Elegance s funkčností
Bílá bezúdržbová střešní okna VELUX jsou díky unikátní kombinaci dřeva a polyuretanu vysoce funkční, obstojí tak i v těch nejnáročnějších podmínkách. Jejich elegantní design navíc vhodně doplňuje moderní interiéry.

www.velux.cz


 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba