Cyrrus (Cyrrus)
Akcie v ČR  |  06.05.2013 10:20:01

CME - nová cílová cena 3,6 USD. doporučení DRŽET

Výsledky za 1Q 2013 opět ukázaly, že oživení reklamního trhu ve střední a východní Evropě a tedy i hospodaření společnosti CME je prozatím v nedohlednu. Výsledky lze považovat za zklamání i přesto, že se daly do znační míry předpokládat.

Tržby za 1Q dosáhly 137 mil. USD, což je o 18 % méně než ve stejném období loňského roku. Společnost se poprvé od roku 2010 propadla do ztráty na úrovni OIBDA, která činila -20,7 mil. USD. Ani čistý zisk nedopadl nijak pozitivně, když ztráta dosáhla 108,3 mil. USD. Pravdou je, že téměř 50 % tvořily měnové ztráty.

Nejdůležitějším bodem oznámených výsledků ale nebyly výsledky samotné, jako spíše oznámení emise nových akcií s ředícím efektem jak v aktuálním období, tak i s rizikem dalšího ředění v horizontu 3 let. Peníze získané tímto způsobem bude chtít CME použít na splacení části dluhů v objemu 300 mil. USD. To je dobrá zpráva pro držitele dluhopisů, kteří dostali utvrzení, že CME společně s největším akcionářem Time Warner hodlá dostát svým závazkům.

Na tiskové konferenci zaznělo několik důležitých informací. Tou hlavní byl letošní cíl hospodaření. Management očekává tržby v pásmu 750 - 770 mil. USD, tedy zhruba -3% - 0% v porovnání s tržbami za rok 2012. My jsme v našem modelu více pesimističtí, když očekáváme "jen" 735 mil. USD. Oporou nám jsou nejen stále špatné vyhlídky a podle našeho názoru příliš optimistická vyjádření managementu ohledně očekávaného vývoje v České republice, ale také opakované snižování cílů v průběhu roku 2012.

Provozní zisk OIBDA by měl dosáhnout podle managementu 100 - 120 mil. USD, tedy -18% - 0% v porovnání s loňským rokem. Naše očekávání je také jako u tržeb pesimističtější na úrovni 85,6 mil. USD.

Zásadní pro budoucí cash flow by mohl být náznak CFO, že by CME mohla v průběhu letošního roku refinancovat dluh s pomocí největšího akcionáře Time Warner. Pokud by se Time Warner za nově emitovaný dluh CME zaručil, mohlo by dojít k nezanedbatelnému snížení úrokových nákladů ze sou� �asných cca 11%.

Na základě nových informací ze zveřejněných výkazů za 1Q 2013, tiskové konference a informaci o emisi nových akcií jsme snížili naši cílovou cenu ze 6,6 USD na 3,6 USD s doporučením "držet".

Celá analýza ke stažení

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688