eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  03.05.2013 15:37:35

Stručná situace Wall Street: opening 3.5.13 a SP 500 jde přes 1600 bodů


Na závěr týdne se třetí květnová US burzovní seance bude vyznačovat orientací na resultát zásadních makroukazatelů, které dnes s největší pravděpodobností budou určovat směr tradingu a rovněž závěrečnou bilanci zhodnocení indexů v průběhu celého týdne. Pokud se podíváme na výkonnost dvou rozhodujících indexů, tak blue chips index DJIA od začátku t.r. posílil o 13,16% a SP 500 přidal 12,0%.

Konkrétně tedy podle ekonomického kalendáře proběhnou trhem makroindikátory ve složení Nonfarm Payrolls (počet nových pracovních míst v nezemědělském sektoru) za duben s výsledkem 165 tis. vs. očekávání 155 tis. a celková US míra nezaměstnanosti dosáhla na cifru 7,5% vs. předpoklad 7,6%. Dále to byly hodinové mzdy a průměrný pracovní týden a po otevření trhů ještě půjde o tovární objednávky za březen s předpokladem -2,5% a nakonec dubnový index ISM ve službách s možnou cifrou 54,0 bodů.

V rámci sezóny hospodářských výsledků za 1.Q. také pokračují reporty bilancí veřejně obchodovatelných firem i mj. společnostmi Automatic Data Processing, Buckeye Partners, Duke Energy, Exelis, Moody´s, Newell Rubbermaid, Spectra Energy, Telephone and Data Systems, US Cellular a Berkshire Hathaway.

Britský indikátor PMI Services rostl nejrychlejším tempem za posledních 8 měsíců za duben t.r.. Služby navíc tvoří 75% UK ekonomiky. Společně s posledním ukazatelem Markit manufacturing index, který rovněž nedopadl špatně, to znamená zlepšený obrázek ekonomického zdraví země.

Výnosy suverénních dluhových instrumentů států eurozóny zaznamenaly poklesy po snížení benchmarkové úrokové sazby ECB na 0,5% a společně s ochotou ještě snížit depozitní sazby možná i do pásma pod nulový stav. Výnosy ve Francii, Rakousku a Belgii vykázaly rekordně nízký spread vůči německým Bunds. To také snížilo výnosyItálii a Španělsku.

Hlavní US akciové indexy tak zamířily silnější do tradingu s těmito změněnými stavy: DJIA +0,89%, Nasdaq Composite +0,95% a SP 500 +0,92% (kolem 1613 bodů…)

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 95,18 USD za barel a zlato je na ceně 1465,10 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3083.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,700%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688