eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  26.04.2013 15:39:37

Stručná situace Wall Street: opening 26.4.13 s vlivem HDP


Finální páteční seance tohoto týdne se představí zřejmě v poněkud opatrnějším tónu, když po včerejším tradingu ovlivněným dobrým indikátorem Initial Claims a bržděn poněkud vyjádřením Bundesbanky na adresu ECB a jejich operací OMT .

Podle ekonomického kalendáře jsou k dispozici i makroukazatele v podobě výkonu US ekonomiky měřené HDP za 1.Q. se slabším výsledkem +2,5% vs. očekávání 2,8% a Chain Deflator za 1.Q. vyšel s číslem  1,2% vs. předpoklad 1,6%. Po otevření trhů bude ještě reportován údaj spotřebitelského naladění podle Un. Michigan Sentiment za duben s očekáváním 72,4 bodů.

Nadále pokračuje hospodářská sezóna bilancí firem, když se dnes představí mj. společnosti American Electric Power, Chevron, Covidien, D.R. Horton, DTE Energy, Goodyear, TransCanada, Tyco, VF Corp. a v after hours např. LyondellBasel Industries.

Nová dataECB zesilují možný případ snížení úrokové sazby v příštím týdnu na zasedání banky v Bratislavě. Půjčky v privátním sektoru eurozóny klesly v březnu meziročně o 0,8%. Naopak výpůjčky nefinančním firmám rostly poprvé od července 2012.

Fiat možná bude muset zaplatit více než byla původní nabídka v objemu 139,7 mil. USD za zbývající akcie Chrysleru ve zdravotním trustu UAW. Soudní kauza nyní směřuje ke zvážení evidence celkového ohodnocení Chrysleru.

Švédská módní firma Hennes and Mauritz plánuje vydat cca 100 mil. EUR v rámci plánu otevření cca 50 obchodůIndii. Firma ovšem musí založit plně vlastněnou dceru na realizaci svých aktivit v zemi.

Samsung posílil svoje vedoucí světové postavení dodavatele mobilních telefonů a smartphonů v 1.Q. podle reportu IDC. Jihokorejská firma zvýšila podíl na trhu v kategorii smartphonů z 28,8% na 32,7% v meziročním vyjádření a dodala více těchto produktů než 4 další výrobci dohromady. Podíl Apple klesl na trhu z 23% na 17,3%. Globální mobilní trh s telefony tak rostl v 1.Q. tempem 4% meziročně na celkových 418,6 mil. kusů.

Hlavní US akciové indexy tak startují do závěrečné session týdne s těmito procentními změnami: DJIA +0,06%, Nasdaq Composite -0,22% a SP 500 -0,08%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 98,20 USD za barel a zlato je na ceně 1468,90 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3015.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,681%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688