eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  25.04.2013 15:39:28

Stručná situace Wall Street: zvýšený opening 25.4.13


Čtvrteční obchodování bude návaznou seancí na včerejší „nepohyblivou“ seanci, kdy se indexy s drobnou výjimkou blue chips indexu DJIA příliš nelišily v závěru od nulových resp. neutrálních hodnot.

Je tedy zde příležitost k nápravě, která může přinést pokračování nárůstů z úvodních dnů týdne nebo se potvrdí opatrnost investorů před zaujímáním větších longových pozic s ohledem na možnou korekci či probíhající hospodářskou sezónu.

Program makroúdajů podle ekonomického kalendáře dnes přinesl reporty úvodních požadavků v nezaměstnanosti Initial Claims s výsledkem 339 tis. oproti očekávání 351 tis. a pokračující požadavky činily 3,0  mil. vs. předpoklad 3,060 mil. Po otevření trhů budou hlášeny zásoby plynu. K dalším informacím patří Blomberg Consumer Comfort Index a oznámení Treasury o aukci vládních dluhových produktů s maturitami 3M, 6M, 52W, 7Y.

Velmi rozsáhlý je seznam firem reportujících své bilance HV, ke kterých bude mj. patřit 3M, Alaska Air, Altria Group, Amerisourcebergen, Biogen Idec, BorgWarner, Boston Scientific, Coca-Cola Enterprises, Colgate-Palmolive, Conocophilips, Dow Chemical, Dunkin Brands, Exxon Mobil, Harley davidson, Hershey Foods, Jetblue Airways, L-3 Communications, Level 3 Comm., Mead Johnson Nutrition, Nash-Finch, Occidental Petroleum, Potash Corp., Pulte Group, Raytheon, Safeway, UPS a v after hours přijdou Amazon.com, Baidu.com, Clearwire, Deckers Outdoor, Expedia, Ingram Micro, Las Vegas Sands, Republic Services, Southwest Airlines, Stanley Black and Decker, Starbucks, Wynn Resorts, Yandex.

Britský HDP za 1.Q. vykázal meziměsíční růst o +0,3% vs. -0,3% ve 4.Q. a ve srovnání s očekáváním znějícím na +0,1%. UK se tak podaří vyhnout se trojnásobnému sestupu na recesní úroveň.

Španělská nezaměstnanost vzrostla na nový rekord 27,2% v 1.Q. t.r. z 26% v předchozím kvartále a překonala tak konsensus 26,5% s celkovými 6,2 mil. lidí bez práce. Nezaměstnanost mladých lidí také dále roste, konkrétně na číslo 57,2%.

Centrální banky nakoupily v roce 2012 nejvíce zlata od roku 1964, když ceny rostly již 11. rok  roce 2011. World Gold Council sdělil, že vloni bylo dodáno do rezerv 534,6 metrických tun zlata (téměř nejvíce za půl století) a v tomto roce očekává nákupy 450 až 550 tun s hodnotou až za 25,3 mld. USD.

V segmentu fúzí a akvizicí je pozornost zaměřena na firmu Verizon Communications (VZ), která podle Reuters plánuje nabídku za 100 mld. USD v cashi a akciích vůči Verizon Wireless, kterou společně vlastní s Vodafone Group (VOD).

Hlavní US akciové indexy tudíž zahajují trading následovně: DJIA +0,03%, Nasdaq Composite +0,47% a SP 500 +0,27%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 91,44 USD a zlato posiluje o cca 24 USD na cenu 1448,10 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3033.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,722%.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688