eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  24.04.2013 15:38:28

Stručná situace Wall Street: vlažný opening 24.4.13


Středeční obchodní seance se znovu vyznačuje množstvím informací a to především z korporátní sféry prostřednictvím pokračující záplavy čísel z bilancí hospodářských výsledků za 1.Q. a také je třeba se podívat na makrodata, především spotřebitelské poptávky. V neposlední řadě bude zajímavé sledovat vývoj akcií společnosti Apple po reportu HV v after hours obsahujícího zvýšení dividendy a buybacku. Míra navýšení distribuce cashe předmětnou formou překonala původní předpoklady.

Program ekonomického kalendáře zahrnuje makroindikátory ve složení index hypoték dle MBA s číslem 0,2% (předchozí údaj byl +4,8%), poté objednávky zboží dlouhodobé spotřeby Durable Goods Orders za březen vyšly s číslem -5,7% oproti předpokladu -3,1% (bez položky transportu činily    -1,4% vs. očekávání 0%) a zásoby ropy. US Treasury později oznámí realizaci aukce státních 5Y Notes.

Neutuchající silou se na trh tlačí další a další reporty HV veřejně obchodovatelných firem za 1.Q. a dnes se dozvíme bilanční čísla mj. firem Ashland, Barrick Gold, Boeing, Canadian Pacific Railway, Corning, EMC Corp., Eli Lilly, Ericsson, Ford Motor, General Dynamics, Hess Corp., Motorola Solutions, Northrop Gruman, Novartis, Procter and Gamble, Sprint Nextel, Supervalu, WellPoint, Whirlpool a v after hours se ještě přidají mj. firmy Akamai Technolog., Cliffs Natural Resources, F5 Networks, Lam Research, Qualcomm, Stryker, Terex, Tractor Supply, Western Digital, Zynga.

Německý index podnikatelské nálady Ifo zaznamenal v dubnu druhý měsíční pokles na 104,4 bodů oproti očekávání 106,2 bodů a ukazatel současné situace se rovněž snížil na 107,7 bodů vs. předpoklad 109,5 bodů.

Pohled na trh upravil pozitivně Goldman Sachs (GS), který zvednul doporučení na období následujících 3 měsíců pro akcie na „overweight“.

Podle reportu Reuters pracuje momentum na trzích ve prospěch možného snížení hlavní úrokové sazby ECB o 25 bazických bodů na meetingu v příštím týdnu ve čtvrtek. Uvedené jednání bude jedním ze dvou konaných v tomto roce mimo centrálu ve Frankfurtu. Za týden se ECB sejde v Bratislavě.

Hlavní US akciové indexy tak pokračující v burzovních obchodech v polovině týdne počínaje těmito úvodními hodnotami: DJIA +0,14%, Nasdaq Composite -0,09% a SP 500 +0,12%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 89,80 USD za barel (cca +0,60 USD) a zlato je na ceně 1426,20 USD za trojskou unci (cca +17,50 USD). Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2995.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,709%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688