TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  04.04.2013 14:45:09

Zeman chce společnou Česko-Slovenskou hokejovou ligu

Po uvítacím ceremoniálu na nádvoří prezidentského paláce v Bratislavě se kolem poledne sešel Miloš Zeman se svým hostitelem, prezidentem Ivanem Gašparovičem. Oba státníci spolu hovořili o společné spolupráci obou zemí v rámci Visegrádské čtyřky, Evropské unie i NATO, vzájemných investicích mezi státy ale řeč přišla také sport.

Zeman totiž vyslovil své při rozhovoru s Gašparovičem i následném setkání s médii přání, aby vznikla společná Česko-slovenská hokejová liga. „Já už asi šest let nabádám své české spoluobčany a zejména reprezentanty příslušných sportovních svazů, aby uvažovali o společné Česko-Slovenské nebo Slovensko-České, ono to je úplně jedno, hokejové lize,“ řekl Zeman s tím, že taková liga by mohla být nosným projektem, o kterém by měly oba státy v dohledné budoucnosti uvažovat. „Shodli jsme se, že pro fotbalovou společnou ligu zřejmě ještě nejsou vytvořeny vhodné podmínky,“ dodal dále Zeman zřejmě v narážce na nedávné korupční skandály a podezření.

Oba prezidenti také vyzvali k zlepšení dopravního spojení mezi oběma státy a intenzivnější spolupráci podnikatelů obou zemí. Zeman konkrétně nabádal k umožnění snadnější expanze úspěšných podniků z jednoho do druhého státu. Hlavy obou zemí se také shodli na vhodnosti případně spojit státní nákladní vlakové dopravce Česka a Slovenka, od čehož si slibují, že by sloučením vznikl silný evropský hráč. Gašparovič ale upozornil na to, že oni fakticky mohou v této otázce pouze nabádat vlády obou zemí.

Zeman se také při své návštěvě sejde se slovenským premiérem Robertem Ficem. Šéf slovenského kabinetu hodlá podle úřadu vlády projednat se Zemanem možnosti prohloubení spolupráce obou zemí. Fico, jenž je také předsedou strany Směr-sociální demokracie, nedávno prohlásil, že Zeman má na Slovensku mnoho přátel a že veřejnost ho vnímá velmi pozitivně.

V pátek Zeman položením věnce uctí památku spoluzakladatele první Československé republiky Milana Rastislava Štefánika, sejde se s primátorem Bratislavy Milanem Ftáčnikem a návštěvu zakončí obědem s předsedou parlamentu Pavolem Paškou.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688