eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  27.03.2013 14:38:18

Stručná situace Wall Street: opening 27.3.13 se vydal na jih


Středeční obchodní seance se bude zřejmě odehrávat ve zjitřeném prostředí dopadů kyperské bankovní krize, která vypadá na to, že vkladatelé s objemem nad 100 tis. EUR přijdou o značnou část svých prostředků (u Laiki Bank se hovoří až o 80%!) a tudíž se tak vytváří i nebezpečný precedens do budoucna. Otevření bank Kypru ve čtvrtek tedy může být poměrně neklidné…

Stejně tak nějaké výrazné impulsy z makrodat nelze příliš čekat, neboť program těchto indikátorů obsahuje index hypoték podle MBA s výsledkem +7,7% vs. předchozí údaj -7,2% v minulém týdnu. Po otevření trhů se dozvíme počet čekajících domů na prodej (pending home sales) za únor s očekáváním 2,0% a posléze i zásoby ropy. Promluví i několik zástupců FED a Treasury oznámí realizaci aukce 5Y Notes.

Politickým problémem v Itálii zůstává i nadále formování nové vlády, kde lídr středolevé koalice Bersani v současné době nevidí možnost dohody či kompromisu nad novou italskou vládou. Tento problém trvá již do února t.r.

Současně se budou trhy přizpůsobovat i prodlouženému víkendu, kdy v Evropě bývá zpravidla volné pondělí na rozdíl od USA, kde bude svátek v pátek v podobě Good Friday. Absence participantů trhu může být pociťována v globálním měřítku.

Bank of England oznámila, že britské banky musí navýšit kapitál o dalších 25 mld. GBP do konce t.r. za účelem ochrany proti potenciálním ztrátám. Jedná se o ztráty, kterým sektor čelí v průběhu 3 let a tyto rizikové půjčky převyšují existující opravné položky o 30 mld. EUR.

US „mezinárodní investiční pozice“, resp. o kolik hodnota zahraničních investicUSA převyšuje americké investice v zahraničí, rostla na 4,4 bil. USDroce 2012 z 4 bil. USDroce 2011. Během 2. a 3.Q. rozdíl dosáhl 4,7 bil. USD, což bylo nejvíce od začátku těchto záznamů v roce 1976. Tím se potvrzuje fakt, že USA je stále atraktivní místo pro umístění peněz, ale také tím se ekonomika stává více zranitelná k externím šokům.

Hlavní US akciové indexy otevírají burzovní brány s těmito prvotními čísly: DJIA -0,69%, Nasdaq Composite -0,73% a SP 500 -0,66%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 96,06 USD za barel a zlato je na ceně 1598,70 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2759, tedy opět apreciace dolaru.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,857%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688