Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Důchody a penzijní  |  20.03.2013 10:23:48

Chcete spoření na penzi se zajímavým výnosem, ale nechcete přijít o Garanci?

Společnost Conseq nabízí, kromě pěti penzijních fondů, také spořicí program Zenit s možností volby spořicí strategie s Garancí. Ta i při možnosti zajímavého výnosu klientům zajistí, že na jejich účtu bude minimálně tolik prostředků, kolik vložili.

Program Zenit kombinuje několik fondů s různým investičním zaměřením při dostatečném rozložení rizika. Nabízí tři základní asistované strategie – konzervativní, vyváženou a dynamickou a také možnost zvolit si Garanci.

Zenit se spořicí strategií s Garancí přináší řešení klientům, kteří sice chtějí získat zajímavější výnos a jsou proto ochotni akceptovat kolísající hodnotu svých úspor v čase, ale pro finální okamžik čerpání peněz chtějí mít jistotu a písemný závazek, že na jejich účtu bude minimálně tolik prostředků, kolik vložili. Garanci si klient může zvolit ke spořícímu programu za podmínky, že doba programu je alespoň 10 let a výše měsíčního příspěvku min. 500 Kč.

Tím, že garance není průběžná, ale pouze k cílovému datu, dává i tato strategie při delším než 10 letém horizontu dostatek potenciálu pro výrazně vyšší výnos než zcela konzervativní strategie transformovaných fondů s garancí nezáporného výsledku v každém jednotlivém kalendářním roce.

Zenit poskytuje klientovi stejnou garanci – dostane na konci minimálně to, co nastřádal a také státní příspěvek. Zároveň však respektuje jeho investiční horizont a dává mu šanci na mnohem vyšší výnos. A ten je zejména na dlouhém horizontu velmi důležitý.

Posuďte sami:
Při úložce 1.000,- Kč měsíčně (a odpovídajícím státním příspěvku 230 Kč) bude hodnota penzijního účtu za 30 let při zhodnocení 2 % ročně 604.000 Kč, zatímco při výnosu 5 % ročně to bude rovný 1 mil. Kč. Zatímco v prvním případě to znamená čerpat rentu 5 000 Kč měsíčně po dobu 11 let, ve druhém případě je to 20 let!

Pojištění:
Penzijní spoření Zenit nabízí jako doplňkový produkt také možnost pojistit se na zproštění od placení pro případ invalidity, případně i pro riziko smrti. Zejména pojištění invalidity je velmi důležité. V případě, že klient nemá příjmy na zaplacení penzijního spoření, tak nejenže si nevytváří rezervu na stáří, ale přichází také o příležitost státního příspěvku. Právě doplňkové pojištění, jehož poskytovatelem je ČPP, toto riziko pro případ invalidity zcela pokrývá.

 Více informací neleznete na: www.mojepenze.cz

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688