BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  12.03.2013 08:30:00, aktualizováno 10:49:45

Ranní přehled finančních událostí a intradenní obchodování EUR/USD

iPoint.czAkciový index S&P 500 přes noc posílil o 5,04 bodu a zakončil seanci na 1 556,22. Index tak dělí pouhých 0,5 procenta od říjnových maxim v roce 2007 ve výši 1 565,15. Nasdaq rostl o 8,51 bodu na 3 252,87. S&P 500 je tažen výbornými výsledky finančního sektoru a před pádivým růstem drží index červená čísla telekomunikačních společností. „Dosahujeme skvělých výsledků, ale čím výše trh půjde bez korekce, tím více investorů začne pochybovat o zdraví trhu," řekl Quincy Krosby, tržní stratég u Prudential Financial.

Společnost Apple na akciovém trhu posílila díky nepotvrzeným zprávám, které se objevily v průběhu seance. Podle všeho má mít nový iPhone čtečku prstů a čip pro mobilní platby. Na trzích se také spekulovalo o možnosti vyplácení speciálních dividend. Šéf General Electric Jeff Immelt prohlásil, že společnost plánuje vyplatit na dividendách 18 miliard dolarů. Zároveň řekl, že růst dividend je pro něj hlavní prioritou.

Čínský Shanghai index klesl po datech ukazujících sníženou průmyslovou produkci a maloobchodní tržby v lednu a v únoru v Číně. Inflace v únoru rostla a zvýšila obavy z přijetí monetárně restriktivních opatření.

Evropské akcie se obchodují o něco levněji, zkorigovaly svoji cenu z předchozích 4letých maxim. Důvodem byl ústup bank po zveřejnění snížení hodnocení agenturou Fitch Itálii na BBB+. Pro snížení ratingu hovoří hlavně nejasná politická situace v Itálii, kdy se stále nedaří sestavit nová vláda. Itálie možná nestihne odevzdat evropské exekutivě v řádném termínu do konce dubna každoroční program reforem a fiskální konsolidace, pokud nedokáže včas sestavit vládu, která by tyto plány podepsala, uvedl v pondělí italský diplomat.

Německá centrální banka dnes zveřejní výroční zprávu v 11:00. Včera v německé vládní koalici přišli dva členové s návrhem na změnu poměru hlasovacích práv v Evropské centrální bance. Německo by logicky chtělo více práv pro sebe.

Dnes nás ještě v Evropě čeká německý index spotřebitelských cen a britská průmyslová a zpracovatelská výroba za leden v 10:30. Analytici neočekávají od Velké Británie zázraky a výsledek britského průmyslu by měl zůstat blízko 0,1 procenta po prosincovém nárůstu o 1,1 procenta. Itálie a Španělsko budou dražit dluhopisy. Itálie chce prodat dluhopisy za 7 až 8 miliard eur. Španělsko je skromnější a bude mu stačit prodej za 4,5 až 5,5 miliardy eur. Dluhopisy se budou prodávat s 12měsíční a 6měsíční splatností.

Eurodolar se drží pod klesající trendovou čárou, která nám jasně definuje trend. Již po několikáté se chystá na boj se supportem 1,30. Případné proražení takto významné hladiny se neobejde bez korekce a tak se jeví jako konzervativnější počkat na proražení a testování rezistence. Případné proražení trendové čáry by mohlo najít podporu u Fibonacciho hladiny 61,8, od které by cena mohla posílit.
 

 

Index amerického dolaru BOSSAUSD se chystá na silnou rezistenci 69,56. Na 4hodinovém grafu se nám drží v rostoucím trendovém kanálu a lze očekávat, že před prvním testováním rezistence mírně dolar oslabí a bude se odrážet směrem vzhůru od rostoucí trendové čáry.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt   9:30  Oznámení o aukci 1. tranše SPP 913 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
Čt   9:19  Moneta: Meziroční růst, výsledky nad odhady, poslední den obchodování s dividendou.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688