TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  03.03.2013 17:03:50

Babské rady: Co zabere na kocovinu nebo horečku?

Než přišel na trh Ibalgin, naše babičky léčily nemoci různými bylinkami nebo vhodnými potravinami. Možná by nebylo špatné, dát někdy na jejich radu.

 

Kašel

 

Čokoláda je dobrá nejen na nervy, ale tmavá dokonce i na kašel. Lékaři zjistili, že látka theobromin, kterou pomlsek obsahuje, zabírá na kašel a nemá žádné vedlejší účinky. Kila navíc se nepočítají…

 

Pokud vás kašel budí ze spaní, dejte si před spaním dvě čajové lžičky medu spolu s 500 mg vitamínu C půl hodiny před spaním. Med je výborný na léčbu dětského kašle a navíc podporuje spánek. Vitamín C zase posiluje imunitní systém, informoval server Vyšetrenie.sk.

 

Rýma

 

Smrtelná mužská nemoc na sedm dokáže pěkně otrávit život a většinu lidí potká alespoň jednou za zimu. Udělejte si čaj s citrónem a medem, vypláchněte i nos solným roztokem. Pokud máte zastydlou rýmu, rozmačkejte vařenou bramboru a ještě teplou ji přiložte v ubrousku na čelo.

 

 

Bolest v krku

 

Sice to není nic dobrého, ale vyžene to i ďábla z těla. Udělejte si koktejl ze šesti lisovaných stroužků česneku a teplé vody. Na párty se sice nehodí, ale pokud budete kloktat dvakrát denně po dobu tří dní, zase budete moci vyrazit na večírek. Česnek má antimikrobiální vlastnosti a bojuje proti bolesti, kterou způsobuje bakterie.

 

Horečka

 

Čaj z lipového květu stimuluje funkci hypotalamu, aby lépe řídil tělesnou teplotu. Navíc rozšiřuje cévy, takže podporuje pocení. A jak si zázračný nápoj uvaříte? Jedna lžička sušených bylin do šálku vařící vody, louhovat 15 minut. Pít čtyřikrát denně. Pokud to nezabírá, zapije tím Paralen a vyhledejte lékařskou pomoc.

 

 

Bolest hlavy

 

Zkuste hořčík (200 – 400 mg). Snižuje svalové napětí a křeče, které mohou za nepříjemné bolesti. Funguje však především jako prevence a pokud máte problémy s ledvinami, poraďte se nejdříve s lékařem.

 

Další záchranou může být heřmánek nebo tužebník. Zalijte bylinku litrem vody, nechte pět minut louhovat. Do hodiny by měla bolest ustoupit. Pokud máte silnou migrénu, zkuste čaj z vrbové kúry.


 

Kocovina

 

Sice to není nemoc, ale člověku v tu chvíli připadá, že umírá. Vyléčit vás může čaj z heřmánku nebo máty, která uklidní podrážděný žaludek.

 

Pokud už předem čekáte, že párty bude náročnější, dejte si před odchodem vitamín B a další po návratu. Zapijte ho půllitrem vody a druhý den se budete cítit lépe než po minulém dýchánku.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688