eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  15.02.2013 15:43:05

Stručná situace Wall Street: opening 15.2.13 bez náboje


Dnešním finálním obchodováním se uzavře další únorový týden, který především přinesl nedostatek přesvědčení investorů o možném pokračování nějakého nárůstu indexů, natož návrat trhů k podobnému směru ze začátku t.r., tedy rally z ledna t.r. I dnešek tedy může přinést poněkud „zapouzdřený“ trading, když návaznost na čtvrteční směr trhů je evidentní. Ovšem čekají nás docela významná makrodata s aspirací promluvit do způsobu burzovního dění.

Takže podle ekonomického kalendáře to byl především údaj Empire Manufacturing Index (průmyslová aktivita v regionu NY podle NY FED) s lepším výsledkem +10,04 bodů vs. očekávání nulové hodnoty. Dále příliv dlouhodobého kapitálu za prosinec přinesl číslo 64,2 mld. USD (předchozí údaj 52,4 mld. USD). Následují průmyslová výroba za leden s resultátem -0,1% vs. předpoklad 0,2% a využití kapacit činilo 79,1% vs. očekávání 78,9%. Po otevření trhů ještě přijde na řadu indikátor Un. Michigan Sentiment za únor s očekáváním 73,5 bodů.

Přebytek obchodní bilance eurozóny vzrostl v prosinci o 46% meziročně na 11,7 mld. EUR oproti očekávání 13,1 mld. USD a ve vztahu k 13 mld. USD v listopadu loňského roku. Přebytek celého roku 2012 činí 81,8 mld. EUR, když exporty rostly o 7% a importy o 2%. Nutno poznamenat info k vývoji Itálie, která přešla do přebytku 9 mld. EUR v lednu-listopadu 2012deficitu 27 mld. EUR.

Ministři financí a centrální bankéři ze zemí Group of 20 se setkají v Moskvě, kde budou posuzovat problém měnových kursů resp. bitev s měnami, zaměření měnové politiky na stabilitu cen a růst a zřejmě vydají společné vyjádření. Na tomto fóru také promluvil šéf FED Bernanke s tím, že v návaznosti na vyjádření G-7 USA používá domácí nástroje měnové politiky k dosažení domácích cílů a posílení US ekonomiky bude povzbuzující pro světovou ekonomiku.

Britské retailové prodeje za leden klesly meziměsíčně o 0,6% v důsledku silnějšího zimního počasí. Nejvíce na index působil potravinový sektor, když meziročně klesl o 2,6% na nejnižší úroveň od roku 2004. Proporce on line prodejů byla výrazně vyšší než před rokem.

V rámci postupně dokončující se sezóny hospodářských výsledků za 4.Q. mají za sebou bilanci svých HV například firmy American Electric Power, Burger King, Campbell Soup, J.M. Smucker Co., Kraft Foods, Pilgrims Pride, Rogers, TRW Automotive, VF Corp., Zipcar.

Hlavní US akciové indexy se tak dostávají po premarketu do obchodování s těmito stavy: DJIA +0,12%, Nasdaq Composite +0,13% a SP 500 +0,08%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 95,58 USD za barel a zlato je na ceně 1614,60 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3358.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,996%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688