iPoint (iPoint.cz)
Akcie v ČR  |  14.02.2013 09:14:35

Akciový výhled 14. 2.: Zamilovanou seanci nečekejte (+ČEZ, KB


iPoint.czV prosinci loňského roku položili redaktoři CNNMoney třicítce renomovaných zámořských investičních stratégů jednoduchou otázku: Kde bude index S&P 500 na konci roku 2013? Představte si, že konsensuální odpovědí byla hodnota 1490 bodů. Pokud si najdeme výsledek včerejšího obchodování, uvidíme u benchmarku S&P 500 číslovku 1520. Buď jsou analytici takzvaně mimo mísu, což by nebylo poprvé, anebo se býci zatím letos pustili trochu dále, než by bylo jaksi fundamentálně vhodné. Tato novoroční euforie trápila trhy i v předešlých dvou letech. Pokaždé jsme se nadáli zářivého úvodu a vysokých zisků během prvních měsíců roku, aby ruku v ruce s jarem pomalu nastával bod zlomu. A chtělo by se říci, že obrat trendu byl o to bolestivější, o co optimističtější nálada tomu předcházela. Trh odstartoval nový rok famózně: Benchmark S&P 500 zažil nejlepší leden od roku 1997 a pokud bychom byli tak bláhoví, že bychom předpokládali, že trh poroste stejným tempem celý rok, dočkali bychom se na Silvestra zhodnocení o 78,5 %. A to je, dámy a pánové, představa přece jen spíše z říše snů. Co více: Individuální investoři, kteří obvykle na startu i v průběhu býčích trendů prochází burzovní zprávy s kyselým obličejem nevěřícího Tomáše, začínají mít pocit, že jim něco zásadního uteklo a výsledkem je panický nástup do pozic připomínající naskakování do pořádně rozjetého vlaku. Sentimentové ukazatele přitom nabízí o budoucnosti akcií obrázek spíše kontroverzní a velcí hráči skládají ruce do klína: Obchodní aktivita klesá a trhy začínají připomínat kačák u babičky na chalupě: Nikdo není ochoten udělat zásadní krok tím či oním směrem. Wall Street uzavřela středu smíšeně: Dow Jones Industrial Average nakonec oslabil o 3 desetiny procenta, S&P500 nepodstatně posílil (+0,1%) a Nasdaq Composite přidal 0,3%.

General Electric přidala 3,6 % po oznámení prodeje menšinového podílu v NBC Universal za 17 mld. USD. Výrobce cigaret Lorrillard si po výsledcích připsal dokonce 5 %. Nedařilo se naopak restauračním řetězcům v čele s McDonald’s. Asijské indexy převážně rostou, a to včetně hongkongského trhu, kde se obchoduje tento týden poprvé. Odklad nákupů aktiv ze strany japonské centrální banky se negativně podepsal na akciích tamních bank. Mitsubishi UFJ tak ztrácí téměř 2 %,“ uvádí Miroslav Adamkovič z Komerční banky. Pojďme do Prahy.

Čtvrteční akciový kudykam, dvě nová doporučení pro Komerční banku, důvody její "nižší" dividendy a kudy půjde ČEZ? Čtěte na iPOINT

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688