eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  13.02.2013 15:38:56

Stručná situace Wall Street: lehce oživlý opening 13.2.13


Středeční obchodní US seance by mohla trochu oživit doposud nepříliš výrazné burzovní „přemítání“ o tom zda a kdy budou trhy pokračovat v nějakém solidním trendu směrem ke zhodnocení prostředků. Nedostatek impulsů do tvorby kursů od začátku tohoto týdne tento scénář zatím příliš neumožnil…

Z hlediska makrodat zcela jistě zaujme indikátor maloobchodních prodejů Retail Sales za leden s výsledkem +0,1% vs. očekávání 0,1% (bez položky aut to bylo +0,2% vs. předpoklad 0,1%). Předtím byl reportován index hypoték dle MBA s číslem -6,4% vs. předchozí údaj +3,4%. Dále byly hlášeny exportní a importní ceny a po otevření trhů se ještě přidají obchodní zásoby s očekáváním 0,3% a také zásoby ropy. Ministerstvo financí oznámí realizaci aukce 10Y vládních bondů.

Zatím se nezdá, že by reakce na vystoupení prezidenta Obamy s výročním projevem o stavu Unie byla nějaká evidentní. Jeho iniciativy zahrnují mj. výdaje v objemu 50 mld. USD na infrastrukturu a zvýšení minimální mzdy o 24% na 9 USD na hodinu. Rovněž hodlá zahájit rozhovory s EU o volném obchodu a také zamezit kybernetickým útokům.

Nadále pokračuje hospodářská sezóna bilancí HV za 4.Q., když se dnes představí svými čísly mj. firmy Calpine, Deere, Dr. Pepper Snapple Group, Duke Energy, Henry Stein, Hyatt Hotels, Lorillard, Sonoco Products, Thomson Reuters a v after hours to budou například Applied Materials, Avis Budget Group, CenturyLink, Cisco Systems, Ingram Micro, Kinross Gold, Metlife, NVIDIA, NetApp, Whole Foods Market.

V rámci prodejů mobilních telefonů za rok 2012 činily celkové prodeje firmy Samsung 384,6 mil. kusů, což je 22% podíl na trhu (v roce 2011 to bylo 17,7%), dále Nokia 333,9 mil. kusů a pokles podílu na trhu z 23,8% na 19,1%, Apple 130,1 mil. kusů a zvýšení podílu na trhu z 5% na 7,5%. Globální prodeje mobilů činily ve 4.Q. 2012 1,75 mld. kusů, což je pokles o -1,7% a jedná se o první snížení od roku 2009. Důvody jsou těžké ekonomické podmínky, změna spotřebitelských preferencí a intenzivní tržní konkurence.

Průmyslová výrobaeurozóně za prosinec vzrostla poprvé za 4 měsíce a meziměsíčně se zvýšila o 0,7% vs. očekávání 0,2%. Meziročně došlo k poklesu o -2,4%.

Hlavní US akciové indexy tak postupují do hlavního tradingu s těmito změnami: DJIA +0,03%, Nasdaq Composite +0,32% a SP 500 +0,23%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 97,85 USD za barel a zlato je na ceně 1648,50 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3480.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 2,022%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688