Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Osobní finance  |  08.02.2013 15:14:01

Cetelem v roce 2012 půjčil 10,37 miliardy korun, meziročně o 6,4% více

Cetelem upevnil svoji pozici jedničky na trhu spotřebitelských úvěrů. Zatímco objem spotřebitelských úvěrů poskytnutých nebankovními společnostmi loni stagnoval, společnost Cetelem zaznamenala meziroční nárůst nově poskytnutých úvěrů o 6,4 procent a svým klientům půjčila 10,37 miliardy korun.  V rámci společností sdružených v České leasingové a finanční asociaci vrostl tržní podíl Cetelemu meziročně z 28 na 30 procent. Cetelem tím potvrdil a zároveň ještě více posílil svoji pozici největšího nebankovního poskytovatele úvěrových produktů na českém trhu.

„I přes nepříznivé podmínky české a světové ekonomiky se společnosti dařilo prakticky ve všech oblastech. Značný nárůst jsme zaznamenali především v oblasti internetu a očekáváme, že tento trend bude pokračovat i v letošním roce,“ komentuje obchodní výsledky Václav Horák, generální ředitel společnosti Cetelem ČR, a.s.

Finanční objem Osobních půjček sjednaných on-line se meziročně zvýšil o 19 procent. Objem nákupů na splátky u internetových prodejců vzrostl o 9 procent, do značné míry díky rozšíření zvýhodněných nabídek u top-partnerů.  Stále více vyhledávanou a využívanou se stává Virtuální karta Cetelem, tedy kreditní karta určená pro platby na internetu, která je nezávislými odborníky dlouhodobě hodnocena jako jeden z nejbezpečnějších nástrojů pro platby na internetu vůbec. Objem transakcí provedených touto kartou se loni meziročně zvýšil o 23 procent.

„Lidé čím dál více nakupují na internetu, a to nejen v českých e-shopech, ale také u zahraničních internetových prodejců. Podíl transakcí provedených na zahraničních webech se však v loňském roce nezměnil a tvořil opět 40 procent z celkového počtu transakcí a stejný podíl zaujímal i co se týče finančního objemu,“ uvádí dále Horák.

Virtuální karta přitom prošla v loňském roce řadou inovací. Od poloviny roku je možné provádět mikroplatby, klienti si mohou prodloužit dobu platnosti platebních údajů a kromě jiných změn došlo u Virtuální karty i k rozšíření možností úhrad prostřednictvím nejrůznějších platebních systémů, jako např. Amazon Payments, PayPay, PaySec a řada dalších. Další inovací bylo například spuštění Klientské zóny v mobilu.

V tomto roce se společnost plánuje opět zaměřit na rozvoj v oblasti internetu. Kromě nového webu připravuje Cetelem další zjednodušení a ještě větší dostupnost on-line produktů. Společnost se chce více zaměřit také na úvěry na automobily a motocykly.

 

Společnost CETELEM ČR, a.s. je silnou a stabilní společností s významným postavením na českém finančním trhu, řadící se mezi nejvýznamnější nebankovní poskytovatele úvěrových produktů a služeb. V loňském roce společnost oslavila již šestnáct let úspěšného působení na českém trhu spotřebitelských úvěrů. V průběhu své historie se stala inovátorem a průkopníkem v mnoha oblastech, především v oblasti internetu. Cetelem byl založen v říjnu 1996 a svou obchodní aktivitu zahájil o rok později v červnu. Mezi základní principy společnosti patří již od počátku jejího působení zásady zodpovědného úvěrování. Cetelem je držitelem licence platební instituce vydávané Českou národní bankou. Licence je potvrzením toho, že společnost splňuje přísné regulatorní nároky obdobné požadavkům kladeným na banky a zároveň důkazem důvěryhodnosti a stability společnosti na českém finančním trhu. Společnost nabízí vysoce konkurenceschopné portfolio produktů, založené na zodpovědném a individuálním přístupu ke klientovi. Prostřednictvím sítě svých poboček a sítě obchodních partnerů nabízí klientům: klasické spotřebitelské úvěry, poskytované v místech prodeje zboží a služeb, osobní půjčky, kreditní karty, produkty určené k financování motorových vozidel a některé typy pojištění

Cetelem je stoprocentní dceřinou společností francouzské banky BNP Paribas Personal Finance, která nabízí spotřebitelské úvěry již od roku 1953 (do roku 2008 pod značkou Cetelem). Za 60 let své činnosti postupně rozšířila pole svého působení do více než třech desítek zemí světa na čtyřech kontinentech. BNP Paribas Personal Finance je součástí mezinárodní finanční skupiny BNP Paribas, která je jednou ze šesti nejsilnějších bank na světě a jedničkou v Eurozóně, co se objemu vkladů týče.

 

                                

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688