TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  30.01.2013 08:44:45

TOP 09 chce pokořit ODS, ČSSD čeká, komu dřív povolí nervy

Některým politickým stranám výsledek prezidentských voleb pomohl, jiným naopak přivodil vrásky. Nejspokojenější mohou být Zemanovci neboli Strana práv občanů (SPOZ).

„Očekávám, že TOP 09 a Kalousek budou chtít využít kapitál, který investovali do kampaně Karla Schwarzenberga, aby nebyl promarněn. A netrvalo to ani 24 hodin. V sobotu, když Schwarzenberg prohrál, hned oznámil, že zůstává předsedou TOP 09. V neděli Kalousek řekl, že když nebude Schwarzenberg prezidentem, bude dobrým premiérem. V pondělí se nedělo nic a v úterý přišla TOP 09 s fiskální unií, okamžitě reagovali, že bez toho koaliční smlouvu nepodepíší. Kalousek dobře ví, že předání národních zájmů do Bruselu je s politikou ODS neslučitelné. Poté, co jsme přistoupili na Kalouskovo zvýšení daní a mlácení živnostníků po hlavě, máme ještě předat národní zájmy Bruselu, to se pak ODS může rozpustit. Nebo ODS neustoupí a Kalousek rozbije vládu, což je to, o co mu jde,“ domnívá se Šťastný.

Kritizoval občanskou demokracii i za to, že před druhým kolem dala svou podporu Schwarzenbergovi. Sám volil Miloše Zemana, bez ohledu na názor stranického vedení. „Za prvé proto, že politika TOP 09 je od začátku až dodneška pro ODS ničivá, za druhé považuji Zemana za osobu spjatou s Českou republikou a politika, od kterého vím, co mohu čekat,“ dodal poslanec, který by si přál, aby ODS přestala s ústupky a vrátila se k autentické pravicové politice.

 

ČSSD čeká na spojence

Dodal, že ČSSD je jedno, jestli se dříve rozhoupe ODS, nebo TOP 09. „Nám nezáleží na tom, jestli bude TOP 09 chtít využít potenciálu z prezidentských voleb, nebo si ODS uvědomí, že v příštích volbách už nemusí mít ani těch dvanáct procent, ale možná nepřesáhne pět procent, protože trend poklesu může sílit. Nám je jedno, odkud hlasy pro předčasné volby přijdou,“ vysvětlil místopředseda sociální demokracie.

Jednání nad revizí koaliční smlouvy, kam si chce TOP 09 nově prosadit fiskální pakt, má pokračovat ve čtvrtek. Je docela dobře možné, že prezidentský duel si vybere další daň a popožene voliče k urnám dřív, než čekali.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688