Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  28.01.2013 15:38:12

Autobusy Student Agency cestovalo vloni 5 milionů cestujících - o 9% více než v předchozím roce

Pět milionů cestujících oproti 4,5 milionuroce 2011 přepravily žluté autobusy Student Agency express na pravidelných vnitrostátních a mezinárodních linkách v roce 2012. V meziročním srovnání tak počet cestujících využívající služeb pravidelných linek Student Agency express rostl dohromady o více než devět procent (9%), podle vnitrostátního a mezinárodního rozdělení následovně:

 

                   Vnitrostátní doprava    Mezinárodní doprava

 

Rok 2011           3,87 mil.                      0,7 mil.                                              

Rok 2012           4,09 mil.                      0,91 mil.

 

Meziroční nárůst         8%                     11,65 %

 

 

 Rok 2012 byl pro autobusovou dopravu Student Agency rekordní. Posilovali jsme jak na standardních populární linkách, například PrahaBrno, tak naše autobusy začaly nově zajíždět do Sokolova a Chebu. Zároveň jsme v roce 2012 intenzivně spolupracovali s Deutsche Bahn na provozu linek do Mnichova a Norimberku,“ hodnotí Ivana Kašická, obchodní ředitelka Student Agency pro autobusovou dopravu.

 

Z linek, které byly provozovány po celou dobu v letech 2011 i 2012, vykázaly největší meziroční přírůstek cestujících linky: BrnoOstrava (nárůst na čtyřnásobek), PrahaČeský Krumlov (nárůst o 34%) a PrahaKarlovy VaryCheb (nárůst o 2,8%). Stejnou popularitu, jako v roce 2011, si zachovala linka PrahaPlzeň, kde autobusy Student Agency express využilo přibližně 0,78 mil. cestujících. Na lince PrahaBrno cestovalo v roce 2012 více než jeden milion cestujících, což je o 6,8 procenta více než v roce 2011. Nárůst o 17% byl zaznamenán i na lince z Prahy do Liberce a to díky nasazení autobusů s konceptem Fun and Relax. Úspěšná je i linka  Olomouc - Zlín, která navazuje na vlaky RegioJet. Vykázala více než osminásobný nárůst oproti roku 2011.

 

Spoje Student Agency jsou velmi populární zejména díky vysokému standardu služeb a vysoké cestovní rychlosti a výhodné ceně Standardem je servis na palubě v rozsahu káva a další teplé nápoje zdarma, denní tisk, promítání filmu, bezplatné připojení k wi-fi a servis palubního personálu. Moderní a velmi flexibilní je také rezervační a prodejní systém. Vedle toho, patří mezi hlavní motory zvyšující se popularity spojů Student Agency Express vysoké dodržování přesnosti spojů díky novým technologiím GPS a další rozvoj našich služeb. „Stále se snažíme hledat další prostor pro smysluplné rozvíjení autobusové dopravy jak v rámci CR tak v zahraničí, aktivně s klienty komunikujeme a snažíme se jejich podněty a názory začleňovat do našich planu,“ podotýká Kašická.

 

Do roku 2013 vjíždíme s dalšími novými autobusy

 

Na přelomu roku Student Agency nakoupilo patnáct nových autobusů, většinu z nich s konceptem Fun and Relax. Vozy jsou postaveny na podvozkových šasi výrobců Volvo a Scania, karoserie a interiér pochází z dílen společnosti Irizar. Vybavení Fun and Relax přináší možnost individuální zábavy podle přání a požadavků zákazníka. Sedadlo každého autobusu je vybaveno individuální dotykovou obrazovkou a rozšiřuje tak nové možnosti zábavy během cestování. Samozřejmostí jsou elektrické zásuvky. Autokary s konceptem Fun and Relax jezdí na linkách z Prahy do Liberce, Brna, Vídně, Mnichova a Liberce.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy k cestování


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688