Nová kancelář? Zásadní je stůl a židle!

Přinášíme vám několik tipů, jak si vkusně a elegantně vybavit svoji kancelář. Základní věc, kterou si při zařizování musíte uvědomit, je, v jaké profesi se pohybujete a přizpůsobit tomu svůj pracovní prostor.

První krok, který byste měli učinit, je konzultace u designéra nebo architekta. Případně se zastavte ve specializované prodejně, kde vás upozorní na základní věci, které není radno opomenout.

Současný trend je však jasný. Upřednostňuje se účelnost, elegance a praktičnost, takže nechtějte být za každou cenu originální a snažte se přizpůsobit především vaší momentální činnosti, náladě a pracovním návštěvám.

Dejte přednost pohodlí před extravagancí
Základ tvoří samozřejmě kancelářský stůl s počítačem, u kterého budete trávit většinu času. Proto dbejte na to, aby byl dostatečně velký a prostorný. Rozhodně se nevyplatí pořídit si moderní stůl, na který se vám kupříkladu nevejde ani hrnek s kávou.

Pozor si dejte i na takzvané přezdobení kanceláře, a proto buďte střídmí i ve výběru doplňků. Využijte například květiny. Výhodnější je však dát přednost květináči před řezanými květinami ve váze, protože ty nevydrží dlouho a potřebují často měnit. Dovolit si můžete i rodinné fotografie, ale vyvarujte se toho, aby to ve vaší kanceláři vypadalo jako v muzeu. Bohatě postačí jeden nebo dva kusy fotografií.

Dobrý pozor si dejte i při výběru kancelářské židle a opět upřednostněte raději pohodlí před extravagancí. Na trhu je velké množství kvalitních židlí, které pomáhají předcházet bolestem zad. Pokud tedy trávíte většinu času u počítače, určitě myslete přednostně na vaše zdraví.

Důležité jsou barvy i odpočinek 
Barvy by měly být příjemné a neměly by zbytečně rozptylovat, takže volte raději tlumené a méně nápadné. Například oranžová, žlutá, modrá nebo zelená barva povzbuzují k vyššímu pracovnímu výkonu, takže zkuste kombinovat třeba právě tyto barvy.

V kanceláři by kromě základního vybavení, jako je pracovní stůl a kvalitní židle nebo křeslo, neměla chybět ani konferenční židle se stolkem. Rovněž nezapomeňte na místo pro relaxaci, které můžete vybavit pohovkou, akváriem, běhacím pásem nebo malým basketbalovým košem. Podle toho, co se vám líbí a u čeho si rádi odpočinete.

Pokud si tedy chcete vkusně a prakticky vybavit kancelář, zkuste se řídit alespoň těmito základními pravidly, které jsou potřeba pro pohodlné užívání vašeho pracovního prostoru.


 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry