Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Pojištění  |  17.01.2013 14:14:38

Pozor na triky pojišťoven při vyřizování pojistné události i podpisu smlouvy

Jestliže si dobře zabezpečíte byt či dům, nejenže uchráníte svůj domov před zloději, ale ušetříte i za pojištění domácnosti. Chcete-li získat od pojišťoven zajímavé výhody, zkombinujte různé bezpečnostní prvky. Tímto opatřením se současně vyhnete problematickému vyřizování případné pojistné události. Prevence není od věci ani z hlediska výše škod na majetku v důsledku vloupání do domů a bytů. Policie tyto škody za loňský rok vyčíslila na 473 milionů korun.

Zamezte problematickému vyřizování pojistné události

Kombinace certifikovaných bezpečnostních dveří, mříží, fólií nebo elektronických systémů je praktická z několika důvodů. Pojišťovna vám umožní sjednat smlouvu i na vyšší pojistnou částku, která přesně odpovídá hodnotě vašeho domácího vybavení: televizí, počítačů, fotoaparátů a jiné domácí elektroniky nebo dalších předmětů, zejména cenných obrazů, šperků či starožitností. „Bez certifikovaných bezpečnostních prvků smlouvu u některých pojišťoven vůbec neuzavřete. Jiné pojišťovny vás naopak klidně nechají uzavřít smlouvu na vysoké plnění i bez těchto požadavků. Dejte si však pozor. Může se stát, že v momentě, kdy dojde na vyřizování pojistné události, vám pojišťovna z důvodu nesplnění podmínek zabezpečení domácnosti odmítne pojistku vyplatit nebo ji vyplatí pouze v omezené míře. Certifikované bezpečnostní systémy vám dají do rukou argumenty a celý vyjednávací proces s pojišťovnou usnadní,“ říká Ivan Pavlíček, odborník na zabezpečení domácností a ředitel společnosti NEXT.

Získejte výrazné slevy na pojistném

Přemýšlejte o tom, jaké bude zabezpečení vašeho domu či bytu už při pořizování nemovitosti nebo její plánované rekonstrukci. Čím více ochranných prvků zkombinujete, o to výhodnější smlouvu s pojišťovnou dostanete. „Na pojistném totiž můžete ušetřit až 20 %, tedy i několik tisíc korun ročně. Lze získat také jiné výhody, například úlevu na spoluúčasti při vyřizování pojistné události. Pokud zabezpečení vaší domácnosti neodpovídá požadavkům pojišťovny, vaše spoluúčast na pojištění bude naopak vyšší,“ říká Ivan Pavlíček, ředitel společnosti NEXT, která se zabývá komplexním zabezpečením domácností. Pojišťovny zohledňují při podpisu smlouvy i vyřizování pojistné události rovněž zajištění vašich oken, terasových a balkonových dveří, které můžete osadit bezpečnostními mřížemi nebo fóliemi s certifikací dle evropských norem.  Svoji roli hraje také pořízení alarmů nebo kamer.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688