eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  11.01.2013 15:37:57

Stručná situace Wall Street: opening 11.1.13 ve stylu „wait-and-see“

Finální páteční US seance znovu nemá k dispozici nějak přehnaně výrazný a zásadní program makrodat a tudíž nehledě na report HV první velké finanční instituce Wells Fargo, nelze se divit jistému otálení či opatrnosti v zaujímání pozic ze strany investorů. Tudíž spíše vyčkávací styl může zejména v úvodu tradingu převládnout…

Vliv na sentiment také zřejmě bude mít zpráva o akceleraci inflaceČíně, kde CPI za prosinec vzrostl meziročně o 2,5% po růstu o 2,0% v listopadu 2012 podle reportu National Bureau od Statistics. K největšímu zdvihu zejména došlo k segmentu cen potravin a tento fakt zvýšené hladiny cen redukuje flexibilitu čínské národní banky a její výhled pro další stimulaci ekonomiky či uvolňování měnové politiky.

V rámci ekonomického kalendáře byla vykázána makrodata ve složení US obchodní bilance za listopad s horším výsledkem –48,7 mld. USD oproti očekávání snížení deficitu na úrovni -41,8 mld. USD. Dále to byly exportní (-0,2%) a importní (-0,1%) ceny a posléze po otevření se dozvíme i stav státního rozpočtu, kde US vláda pracuje s odhadem deficitu kolem -1 mld. USD v měsíci prosinci.

Britský průmyslový výkon v listopadu zaznamenal meziměsíčně růst o 0,3% oproti říjnovému poklesu -0,8%, ale bylo to méně než očekávání s číslem +0,8%. Meziročně produkce vykázala sestup o -2,4% (předchozí měsíc -3,0%). Značnou akceleraci směrem dolů předvedl i španělský indikátor průmyslové výroby, kde v listopadu spadl o -7,2% meziročně vs. říjnové číslo -3,1% a tím došlo již 15. měsíc v řadě k propadu výroby.

Poptávka po ropě v evropských zemích OECD je odhadována v t.r. o 190 tis. barelů denně nižší, když za minulý rok dosáhla cifra poklesu o 510 tis. barelů za den. Jedná se o report International Energy Agency (IEA). Spotřeba tak bude zřejmě nejnižší nejméně od roku 1995 a to v důsledku zlepšené energetické výkonnosti, růstu alternativních energií a slábnoucí poptávky. Naopak poptávka v nečlenských zemích OECD v regionu Asie, Středního Východu a Latinské Ameriky má vykazovat růst.

Wells Fargo dokázala za 4.Q. meziročně vydělat o 24% více s objemem 5,1 mld. USD, tj. 91 centů na akcii, příjmy zpevnily o 7% na 21,9 mld. USD. Očekávání HV znělo na výdělek 87 centů na akcii a příjmy měly činit 21,33 mld. USD.

Hlavní US akciové indexy se tak tlačí do úvodu obchodování s těmito slabými procentními změnami: DJIA -0,16%, Nasdaq Composite -0,06% a SP 500 -0,06%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 93,24 USD za barel a zlato je na ceně 1672,40 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3354.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,915%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688