Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  04.01.2013 10:31:23

JP Morgan: Pět akcií pro rok 2013


“Akcieatrhy.cz“V lednovém období a po dočasné dohodě o rozpočtu v USA se začínají analytici předhánět s výhledy pro následující rok. Svou prognózu již vydali také stratégové z JP Morgan v čele s Tomem Lee. Jejich vyjádření zní poměrně hodně optimisticky. Na index S&P 500 kladou poměrně vysoké nároky, které podkládají velmi zajímavou cílovou hodnotou. Doporučují převážně investice do cyklických sektorů v čele s firmami zaměřenými na základní materiály. Tom Lee uvádí deset titulů a my jsme z nich vybrali pět, které se nám zdají být zajímavější, než druhá polovina.

Apple Inc. (AAPL) - Tom Lee se domnívá, že současné nákupní hodnoty okolo 530 dolarů jsou u této společnosti velmi výjimečné. Zdůrazňuje velmi nízké P/E vůči zbytku sektoru, mimochodem se nachází na nejnižších hodnotách v historii společnosti. Dále pak zdůrazňuje schopnost firmy navyšovat meziročně svou ziskovost a výkon velmi neobvyklými čísly. Akcie Applu stále patří mezi jedny z nejoblíbenějších v portfoliích velkých fondů a společnosti neustále přibývají nový a nový fanoušci, kteří jsou ochotní nakupovat nové modely prakticky tempem, kterým je společnost uvádí na trhy. V současné chvíli se prvně díky novým procesorům od IBM chystá Apple vstoupit na trh s hodinkami a hodlá ho ovlivnit stejně jako trh s mobilními telefony před pěti lety a již dlouhou dobu se hovoří o uvedení televizoru.

Čtěte dále:
Apple: spadnout může, vyrůst musí, Akcieatrhy.cz
Jak je na tom momentálně Apple?, Akcieatrhy.cz
Nemáte Apple v portfoliu? Děláte chybu. I Nokie nemusí být po ...

Bank of America Corp (BAC je jedním z dalších tipů od JP Morgan. Společnost má podle Leeho velmi zajímavou tržní hodnotu oproti hodnotě účetní. Komplikací by mohlo však být, že nedokáže v současné době zrychlovat navyšování své ziskovosti tak, jak je tomu u konkurence. Bank of America je i přes to jedním z nejoblíbenějších titulů v portfoliích fondů a Lee dodává, že pozitivní vývoj očekává i ve zbytku sektoru, jmenuje například Citigroup inc, či Wells Fargo.

McDonald Corporation (MCD) je další velkou blue chip a prakticky nejoblíbenější společností zaměřenou na restaurační stravování v portfoliích velkých fondů. P/E na šestnácti bodech je podle Leeho zajímavou hodnotou v sektoru a doporučuje nákup. Díky vypláceným dividendám ještě nemusí být McDonald závislí čistě na stoupající trh. U McDonaldu je však trochu znepokojující, že ve třetím kvartálu roku 2012 jeho prodeje zřetelně stagnovaly oproti stejnému období roku 2011.

Čtěte dále:
Světově nejúspěšnější restaurační síť: Fundamentální analýza ...

Dalším tipem je společnost Boeing Company (BA). Tuto společnost do svých doporučení zasazuje Lee i přes očekávání, že letecké společnosti zaznamenají v roce 2013 podle odhadů většiny analytiků určitý útlum, což může být zapříčiněno například nižšími výdaji na zbrojení ze strany státních zakázek, jak naznačuje dohoda o rozpočtu na rok 2013 v USA. Ve skutečnosti však tento pokles již započal a to v posledním čtvrtletí minulého roku, kdy celý sektor vykázal šesti procentní útlum oproti roku předchozímu.

Čtěte dále:
Letecká elektronika pro komerční a vojenské zákazníky, Rockwell ...

Target Corporation (TGT) Společnost se zdá být velmi zajímavá k nákupu při pohledu na P/E. Vedle toho za poslední čtvrtletí 2012 oproti roku 2011 narostly zisky o 10%. Stejně tak jako McDonalds by neměl být vývoj na ceně jejích akcií závislí čistě na vývoji na trzích v podobě býčího trendu.

Mezi další tituly zmíněné v doporučení jsou například Wall-Mart, Inc, či takzvané "dolarové" řetězce.

Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688