eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  27.12.2012 15:37:19

Stručná situace Wall Street: vyčkávací opening 27.12.12

Doprovodným jevem dnešního tradingu US trhů bude samozřejmě návrat k jednacímu stolu o fiskálních záležitostech a vyhnutí se fenoménu „fiscal cliff“, který zřejmě bude schopen zastínit jako nejzásadnější faktor další tržní informace nebo i reportovaná makrodata.

K těm při čtvrteční seanci patří podle ekonomického kalendáře úvodní požadavky v nezaměstnanosti s číslem 350 tis. vs. očekávání 375 tis. (pokračující požadavky činily 3,21 mil. vs. předpoklad 3,2 mil.). Po otevření trhů bude monitorovaný indikátor z housingu v podobě prodeje nových domů za listopad s možnou cifrou 379 tis. a poté důležitý ukazatel spotřebitelské důvěry za prosinec s očekáváním 70,0 bodů. Nakonec přijdou ještě informace o zásobách plynu. Zmínit je ovšem také třeba Bloomberg Consumer Comfort Index.

K záležitosti pokračování v jednání kolem fiskálních věcí je třeba uvést, že ve světle posledních výsledků negociací se nejeví kompromis reálný během pár dnů, nicméně stále přetrvává přesvědčení o překonání přetrvávajících postojů zainteresovaných stran. Důvodem je jednoduchý argument, že nikdo zřejmě nebude chtít být zodpovědný za ten fakt, že v důsledku rozpočtových dopadů za cca 600 mld. USD na začátku ledna 2013 (vyšší daně a krácení výdajů) by se mohla US ekonomika znovu tlačit do recesních nálad…

Z asijských trhů se ukázal opět v dobrém světle japonský region, když se Nikkei Average Index dostal na zavírací niveau nejvýše od 10. března 2011, tedy jeden den před katastrofálním zemětřesením a následnými tragickými tsunami. Důvodem je možný stimul centrální banky, resp. nové vlády a rovněž oslabování JPY.

Podle reportu bylo v segmentu fúzí a akvizicí realizováno navýšení objemu transakcí ve 4.Q. t.r. za 691,9 mld. USD, což je největší částka zaznamenaná od 3.Q. roku 2008. Podle Goldman Sachs to byla ovšem jen otázka času, kdy k tomuto dojde, neboť společnosti doslova „sedí“ na hromadě cashe za 3,5 bil. USD.

Hlavní US akciové indexy tak vstupují do předposledního obchodního dne tohoto roku následovně: DJIA -0,02%, Nasdaq Composite -0,11% a SP 500 -0,05%.

Na komoditních trzích se ropa nachází na kursu 91,20 USD za barel a zlato je na ceně 1654,80 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3276.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,763%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

St   8:17  Wall Street má za sebou druhou rally v řadě ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
St   0:34  23. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o úterním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688