BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  19.12.2012 16:39:24

Novinky z USA

iPoint.czFrustrováni neschopností přesvědčit Baracka Obamu ke kompromisu přišli republikáni s tzv. „plánem B". Chtějí nechat projít legislativním procesem svůj vlastní daňový návrh, který by zvyšoval daně Američanům s ročním příjmem nad 1 milion dolarů. Dokázali by se tak vyhnout automatickému zvýšení daní a ponížení výdajů v hodnotě 600 miliard dolarů, které hrozí v lednu.
Demokraté neočekávají, že by návrh republikánů prošel senátem, ve kterém mají většinu. Obamův poslední návrh je zvýšení daňové zátěže Američanům, kteří za rok vydělají více než 400 000 dolarů.
„Plán B" sice pravděpodobně nezmění postoj demokratů, nicméně republikáni budou moci sbírat politické body.V případě neúspěchu jednání o fiskálním útesu se mohou vymluvit na svůj návrh zákona a říci, že udělali maximum k vyhnutí se nejhoršímu.
„Proč nenavrhnout řešení, o kterém si většina Američanů myslí, že chce i prezident Obama a které chrání před zvyšováním daní," řekl dnes republikán Pat Tiberi. 
„Není naším problémem, jestli návrh neprojde přes senát, nemůžeme se zodpovídat z jednání senátu," dodal Tiberi.
Po velkých ústupcích v posledních dnech z obou stran se republikáni cítí bezmocní a tvrdí, že prezident Obama přestal konstruktivně jednat.
Bílý dům na zprávu o „plánu B" nijak nereaguje. Tiskový mluvčí Bílého domu se zastal prezidenta s tím, že v posledních dnech jasně demonstroval svoji snahu se dohodnout.
Světovým akciím společně s eurem se dnes daří, dosáhly nejvyšších hodnot od září. Investoři tak přesídlili z dluhopisů a zlata na bezpečnější místo.
 
Počet nových stavebních povolení v USA
 
Počet stavebních povolení roste nejrychleji za posledních 4 a půl roku a ukázal sílu stavebního sektoru. Komerční oddělení dnes zveřejnilo údaj o meziročním nárůstu o 3,6 procenta na celkových 899 000. 
Stavební sektor se dočkal tento týden druhé pozitivní zprávy, včera byl zveřejněn index bydlení, který dosáhl hodnoty 47 a polepšil si tak o 2 body oproti předchozímu měsíci.
Růst stavebnictví je dalším signálem o zotavení americké ekonomiky z ničivé bouře Sandy. Odborníci se shodují, že stavební sektor bude mít kladný vliv na HDP a podpoří tak celkový výsledek.
 
Eurodolar stále bojuje s rezistencí 1,3282. Momentálně se pohybuje v silném býčím trendu, který má sílu dojít až k 1,3400. Na grafu je vidět strmá trendová čára, od které se cena trochu vzdálila. Je možné, že se dočkáme krátké korekce a cena se odrazí znovu od této čáry.
 

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688