Rychlá příprava vánočního cukroví

Tradiční kvap před svátky rodinné pohody, klidu a míru mnohým hospodyňkám přivádí téměř infarktové stavy. Přinášíme proto pár tipů, jak urychlit náročnou přípravu tradičního cukroví.

Linecké pečivo
Linecké k Vánocům neodmyslitelně patří. Připravit těsto není náročné. Horší je zdlouhavé vykrajování a zpracovávání zbytků těsta. Hodně času ušetříte, pokud těsto nebudete vykrajovat, ale rozválené jej rozřežete rádýlkem.

Poté, co upečená kolečka (srdíčka, hvězdičky, či obdélníčky) vyndáte ze své vestavné trouby čeká vás další časové náročný úkol a to mazání a lepení marmeládou. Pokud máte doma čokoholiky, potěšíte je, když jen namočíte cukroví z půlky do rozpuštěné čokolády. Než zaschne, posypte rohlíčky pro ozdobu oříšky nebo jinou jedlou dekorací. Pokud se nechcete připravit o marmeládu, naplňte jí zdobící pytlík. Z toho ji vymáčkněte vždy doprostřed cukroví (u obdélníčku doprostřed po celé délce). Při přikládání horního dílku se náplň sama rozprostře po celé sušence. Pokud nemáte zdobící pytlík, vezměte pevný igelitový sáček a ustřihněte mu růžek.

Vanilkové rohlíčky
Snad nejoblíbenější cukroví mužů, jehož samotný název poukazuje na náročnost přípravy. Vyrobit dokonalé rohlíčky není snadné. Místo vyvalování pravidelných válečků, jejich krájení a tvarování zvolte jednodušší postup. Vezměte si kulaté vykrajovátko, vyválejte těsto a vykrajujte z něj půlměsíčky.  Rohlíčky tak budou hezky vytvarované a hlavně rychle hotové. Nezapomeňte rohlíčky po vyndání z trouby obalit v moučkovém cukru.

Kokosová záchrana
Světe div se, ale k tradiční vánoční tabuli patří i cukroví, jehož příprava vám zabere 30minut. Tradiční měkké kokosky připravíte z 200g strouhaného kokosu, 150g moučkového cukru a dvou vajec. Ingredience smíchejte. Ze vzniklého těsta vytvořte navlhčenýma rukama kuličky. Ty dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte při 100?C dokud nezrůžoví. Proto, aby byly kokosky měkké, dodržte poměry i stupeň pečení. A pozor, čím menší tvary vyrobíte, tím rychleji se upečou.

Pokud si zařizujete domácnost a troubu ještě nemáte nebo uvažujete před Vánoci o koupi nové, podívejte se na stránky spotřebiče-whirpool.cz. Materiál, ze kterého jsou vyrobené, se dobře čistí a tak se vám po vánočním pečení cukroví, krůt a kachen bude snadno uklízet.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky