BOSSA.CZ (BOSSA.CZ)
Investice  |  18.12.2012 12:11:25

Ranní komentář k EUR/USD (18.12.2012)

iPoint.czEvropa

Prezident Evropské centrální banky (ECB) Mario Draghi, včera během svého proslovu před Evropským parlamentem zdůraznil, že v příštím roce by měla evropská ekonomika pokračovat v zotavování a inflace by měla navázat na sestupný trend. Míra inflace klesla už na 2,2 procenta z 2,5 procent v listopadu a dosáhla tak dvouletého minima.
ECB na začátku měsíce vydala předpověď, ve které predikuje 17 zemím Evropské unie letošní ekonomickou kontrakci 0,5 procenta a v roce 2013 kontrakci 0,3 procenta. ECB se bude snažit maximálně pomoc evropské ekonomice, aby reálné výsledky byly lepší než předpoveď.  Draghi se nechystá měnit rekordně nízké úrokové sazby z 0,75 procent, přestože většina politiků byla nakloněna dalšímu snižování sazeb.
Draghi dále poznamenal, že budoucí posílení pravomocí ECB nebude mít žádný vliv na hlavní úkol zajištění cenové stability. ECB v pozici supervizora bychom se měli dočkat v roce 2014

 

Fiskální útes

Americký prezident Barack Obama a šéf republikánů John Boehner se včera sešli v Bílém domě, aby diskutovali o rozpočtu. Přes půl hodiny trvající schůzka podle všeho napomohla k vyřešení problému.
„Přibližujeme se k řešení," přiznal jeden z demokratů, který si přál zůstat v anonymitě.
Přesto však zůstávají mezi demokraty a republikány témata, která budou potřebovat trochu více času. Boehner včera ustoupil ze svých požadavků a přistoupil na zvýšení daní nejbohatším Američanům. Na oplátku, ale požaduje upravit výdajové položky, které srdnatě brání právě Obama.
Boehner souhlasil se zvýšením daní těm, kteří ročně vydělají více než 1 milion dolarů, zatímco Barack Obama chce, aby se zvyšovali daně Američanům, kteří vydělají více než 250 000 dolarů.
Republikáni požadují významné výdajové škrty, jako protiplnění za zvýšení daňových sazeb. Demokraté však stále odmítají odstoupit od programů jako je Medicare. Obama se dnes chystá hovořit s republikány o navýšení rozpočtového stropu, což pravděpodobné oslabí jeho pozici.
Na grafu eurodolaru se včera, ani během dnešní asijské seance nic významného nedělo, cena dále konsolidovala v úzkém pásmu. Dnes se rozhodne o tom, zda se euro udrží v růstovém kanále a bude i na dále silnější než dolar. V případě proražení trendové čáry by cena mohla dojít zpět k supportu 1,3125.


 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688