TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  14.12.2012 08:52:22

Nezákonné rozhodnutí ministerstva vnitra mě poškodilo, řekla Bobošíková

PRAHA (MEDIAFAX) - Jana Bobošíková (Suverenita), kterou ve čtvrtek ministerstvo vnitra na základě rozhodnutí Nejvyššího správního soudu znovu zaregistrovalo do boje o post prezidenta, se cítí poškozená jednáním státních úředníků. Premiér Petr Nečas (ODS) by měl vyvodit patřičné důsledky, reagovala týž den Bobošíková.

"Tím, že jsem byla na tři týdny prakticky vyřazena z boje o prezidentské křeslo, mě úředníci ministerstva vnitra zásadně poškodili," řekl šéfka strany Suverenita. Podle svých slov byla od listopadového rozhodnutí resortu vedena jako outsider. "Byla jsem trvale odstraňována z myslí občanů, z průzkumu a z různých anket," řekla Bobošíková.

Kandidátka na prezidenta nepožaduje po úřednících omluvu, premiér Nečas byl však měl podle jejího názoru vyvodit důsledky. "Mne to nezlomilo a svoji kampaň povedu o to intenzivněji," řekla Bobošíková.

Po vyvození politické odpovědnosti volají pak zástupci opozice."Zajímá mě, jestli bude odvolán šéf odboru veřejné správy ministerstva vnitra Václav Henych," reagoval vzápětí po rozhodnutí NSS předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc.

Nejvyšší správní soud uznal námitku šéfky strany Suverenita, že ministerstvo chybovalo ve výpočtech. To totiž chybovost ve dvou kontrolních vzorcích u každého kandidáta, o kterou se sníží celkový počet podpisů, sčítalo místo toho, aby ji zprůměrovalo. Bobošíková se tak po upraveném výpočtu dostala přes potřebných 50 tisíc hlasů a podle rozhodnutí soudu ji tak musí ministerstvo zaregistrovat.

Jana Bobošíková odevzdala v listopadu kandidátní listinou petici s 55 tisíci podpisy. V případech Vladimíra Dlouhého a Tomio Okamury soud konstatoval, že chybovost jejich podpisových archů je natolik vysoká, že i po novém přepočtu počet podpisů nedosahuje kýžení hranice a jejich stížnosti tak byly zamítnuty.

František Bužek, buzek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688