TNBiz (TN.cz)
Politika a události  |  14.12.2012 08:53:12

Okamura podal trestní oznámení na vnitro kvůli podvodu a maření voleb

PRAHA (MEDIAFAX) - Ministerstvo vnitra dělalo nezákonné a protiústavní kroky při kontrole podpisových archů prezidentských kandidátů které tak, aby vyřadilo nepohodlné kandidáty z voleb. Ve čtvrtek to uvedl jeden z neúspěšných kandidátů Tomio Okamura s tím, že už předal policii důkazy a trestní oznámení.

"Pokud cokoliv ohrozilo přímou volbu prezidenta, pak to nebyl Okamura, ale nezákonné a protiústavní kroky ministerstva vnitra, které udělalo maximum, aby vyřadilo nepohodlné kandidáty z voleb. Jsem den od dne více přesvědčený, že ministerstvo vnitra nedělalo chyby, ale plnilo zadané úkoly, tedy vyřadit vybrané kandidáty. Důkazy o tom jsme již předali policii spolu s trestním oznámením pro podvod a maření voleb," uvedl Okamura.

Ten dále řekl, že jej překvapilo čtvrteční rozhodnutí vrátit do prezidentského klání z původně neúspěšných kandidátů pouze Janu Bobošíkovou. "Počítal jsem s tím, že ve snaze neblokovat volby rozhodne soud politicky a vrátí do hry alespoň ty kandidáty, kteří prokazatelně nasbírali požadovaných 50 tisíc podpisů, a u ostatních to nechá na Ústavní soud. Nejvyšší správní soud rozhodl politicky, ale podle naprosto jiného politického zadaní, tedy zablokovat ty kandidáty, u nichž to alespoň nějak půjde zdůvodnit," reagoval senátor s tím, že v pondělí oznámí, zda podá kvůli přímé volbě ústavní stížnost.

Okamura také naznačil, že někteří kandidáti nehrají čistou hru. "Stačí se podívat, komu nejvíc nahrálo naše vyškrtnutí, kdo má podplacená média prostřednictvím inzerce a koho označila Transparency International za nejčistšího a to navzdory tomu, že mediální kmotr tohoto kandidáta, podle mých informací obchází vydavatele a tlačí je k propagaci svého koně," nechal se slyšet neúspěšný kandidát.

Pustil se i do ostré kritiky Transparency International, která jeho kampaň před časem označila za nejméně průhlednou. Senátor ale kontroval tím, že žádnou kampaň dosud nevede. A v kritice této nevládní neziskové organizace si nebral servítky.

"Tato parta příživníků pouze parazituje na veřejně prospěšném tématu a jejich zásadní problém je v tom, že na místo, aby pomáhali financování zprůhledňovat, tak ho pomáhají zatemňovat. Činnost této organizace je naprosto neprůhledná. V naší zemi slouží pouze k přikrývání zločinů politického establishmentu a vytváří dojem nezávislé kontroly, která je ve skutečnosti manipulována a selektivní," dodal senátor Okamura.

Miroslav Kyncl, kyncl@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688