eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  10.12.2012 15:38:57

Stručná situace Wall Street: opening 10.12.12 bez námětu

Úvodní US seance týdne bude svým způsobem kursotvorně či z hlediska sentimentu „obohacena“ italským příspěvkem, neboť politický neklid v Itálii dává příležitost opět připomenout dluhovou krizi. Tu se právě snažil (a nikoliv neúspěšně) řešit dosavadní premiér Monti, který hodlá odstoupit v návaznosti na pozitivní fiskální opatření a po schválení rozpočtu Parlamentem pro rok 2013.

To samozřejmě vyvolává tlak na dluhopisových trzích státních bondů, kde došlo po nějakém čase k růstu výnosů z těchto instrumentů a rovněž k růstu spreadů mezi německým benchmarkem a právě italskými a také španělskými dluhopisy.

Nejen prosincovým evergreenem zůstává fenomén „fiscal cliff“, kde zatím není na dohled žádný kompromis. Podle Financial Times se v neděli vrátili k jednacímu stolu Republikáni s Bílým domem. Prezident přednesl požadavek na zvýšení top daňové sazby z 35% na 39,6%, což nebylo úplně odmítnuto. Komunikační linky tak nadále zůstávají otevřené, ale čas kvapí…

Nejsledovanější událostí závěru t.r. může být dvoudenní meeting FOMC FED, který začíná zítra a rozhodnutí padne ve středu k večeru s TK chairmana FED Bernankeho. Otázkou zůstavá čím nahradí FED akci „Operation Twist“ (končící v tomto roce), tj. zda v ní bude nějakou formou pokračovat nebo se jeho aktivita přesune do oblasti QE.

Centrální banky Latinské Ameriky, konkrétně Brazílie, Paraguay, Argentina a Kolumbie se přidaly k Mexiku v doplňování zlata do svých rezerv. Navíc Brazílie se jeví jako první kandidát pro signifikantní budoucí nákupy, neboť zlato tvoří pouze 0,8% rezerv a banka hledá diverzifikaci.

Goldman Sachs (GS) snížil odhad úrovně cen uhlí na roky 2013-2014 a predikuje slabší a delší cestu k rámci cyklického vývoje. Redukce cen se týká Číny, Evropy a Japonska, neboť nebude tolik potřeba importu do Austrálie a USA. GS zůstává neutrální pro US uhelné tituly.

Z hlediska ekonomického kalendáře jsou dnes makrodata bez položkového zastoupení na trhu, tudíž tento segment bude bez vlivu…

Kolem ztrátových, ale takřka ikonických novin Financial Times (údajně oceněny na 1,2 mld. USD) krouží zájemci, kterými by měli být starosta New Yorku M. Bloomberg s firmou a rovněž rival Bloombergu společnost Thomson Reuters. Dalším dealem může být akce společnosti Honeywell (HON), která hodlá koupit Intermec (IN) za 10 USD za akcii v cashi, tedy v objemu 600 mil. USD.

Hlavní US akciové indexy tak vstupují do tradingu s těmito stavy: DJIA +0,13%, Nasdaq Composite +0,01% a SP 500 -0,01%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 86,38 USD za barel a zlato je na ceně 1716,90 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2934.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,610%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688