Vánoční osvětlení, vánoční světelné řetězy

Bez svátečního vánočního osvětlení by již nebyly ty pravé vánoce. Světelné řetězy a krápníky, vločky, dokonce i padající sníh. Barevné, blikající a třpytící se, i takové může být venkovní vánoční osvětlení. U vánočního osvícení, stejně, jako u ostatních světelných zdrojů je předností úspora. Proto žárovky a žárovičky postupně vytlačují energii šetřící LED diody.

Z amerických filmů dobře známe v Americe tak populární, někdy až přehnané vánoční osvětlení veřejných míst, domů, zahrad a celých měst. V Evropě je světelná vánoční výzdoba také oblíbená, jen se nese v decentnějším duchu.

V našich městech již vánoční výzdobu touto dobou najdeme. Jsou zdobené vánoční stromy, pouliční lampy, domy a to hlavně na náměstích a frekventovanějších místech. Všude tam se bude barevně svítit. Převažují různé světelné řetězy, ale i světelné vánoční symboly – stromečky, vločky, hvězdy, sněhuláci, saně, sobi a mnoho dalších.

Individuálně si vyzdobujeme svůj dům a zahradu. Velmi oblíbený je svítící řetěz s efektem padajícího sněhu, zajímavý je efekt vícebarevného světla, u kterého se barvy přepínají. Některé již vytvořené světelné dekorace blikají v různě nastavitelných časových intervalech. Nejpoužívanější barvy jsou bílá, žlutá /zlatá/, modrá a červená.

Další odhadované trendy jsou větší modularita, barevnost, více animace a spojení světla s hudbou.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky