Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Osobní finance  |  22.11.2012 15:49:43

Zájezd v režimu first minute lze letos v průměru se slevou 18%

Při nákupu zájezdu v režimu first minute mohou Češi v letošním roce ušetřit v průměru 18 % z katalogové ceny pobytu. Vyplývá to ze srovnání nabídek cestovních kanceláří na sezónu 2013, které provedla cestovní agentura Invia.cz. Díky včasnému nákupu mohou lidé získat k zájezdu bonusy navíc. Letos cestovní kanceláře nabízí ve větší míře parkování na letišti zdarma nebo bezplatné svozy. Oproti loňsku naopak ubylo nabídek zahrnujících zdarma pobyt pro děti.

Slevy v rámci first minute nabídky zájezdů se v letošním roce pohybují v rozmezí od 11 % až do 30 % z katalogové ceny pobytu. Ze srovnání cestovní agentury Invia.cz vyplynulo, že nejvýraznější snížení cen lze registrovat v případě leteckých zájezdů do arabských destinací. Naopak nejnižší slevy je možné pozorovat u pobytů v Bulharsku, které jsou obecně levnější. Nabídka nejvýraznějších slev platí při včasném nákupu pobytu do 31. ledna 2013.

„Snížení ceny oproti katalogové nabídce v režimu first minute je letos zhruba na stejné úrovni jako v minulém roce. Slevy se však liší podle jednotlivých destinací. Například v případě Řecka a Turecka je sleva u first minute zájezdů vyšší než loni,“ sdělil Michal Tůma, marketingový ředitel společnosti Invia.cz, která je jedničkou českého trhu v oblasti prodeje zájezdů přes internet. „Lidé mohou nejvýhodnější first minute zájezdy nakupovat od poloviny října až do konce ledna. Některé cestovní kanceláře však své nabídky dosud nezveřejnily,“ doplnil Tůma.

Při nákupu zájezdu v režimu first minute mohou lidé získat navíc bonusy. Cestovní kanceláře k pobytům nejčastěji nabízejí možnost bezplatného parkování na letišti nebo turistům zdarma zařídí svoz z místa bydliště přímo na letiště. Oblíbené jsou nabídky zahrnující pobyt pro děti zdarma nebo za sníženou cenu. Výhodou je možnost složení nízké rezervační zálohy nebo získání bezplatných výletů v destinaci. V letošním roce mají turisté navíc k dispozici možnost změny destinace, hotelu nebo termínu, a to ještě týden před odletem.

„Nejpopulárnější jsou bonusy v podobě bezplatného pobytu pro dítě. Těchto nabídek je však letos méně. Rodiny by si proto s nákupem zájezdu měly pospíšit, aby si mohly vybrat dovolenou podle svých představ,“ uvedl Michal Tůma z cestovní agentury Invia.cz, která nabízí zájezdy od více než 300 českých a slovenských cestovních kanceláří. „Zvláště pro rodiny jsou first minute zájezdy výhodné, protože v last minute nabídce slevy pro děti často chybí. Navíc některé cestovní kanceláře garantují, že cena pobytu po celou sezónu neklesne. Ani last minute slevy tedy nebudou vyšší. V opačném případě by rozdíl doplatily,dodal Tůma.

 

Přehled nabídek first minute zájezdů pro sezónu 2013

Destinace

Cena na osobu

Egypt

Od 15 300

Turecko

Od 15 400

Tunisko

Od 15 990

Řecko

Od 16 700

Bulkarsko

Od 18 990

 

Srovnání zájezdů: červenec 2013, 5* hotel, strava all inclusive

Zdroj: Invia.cz      

 

 

Tagy

O společnosti Invia.cz, a.s.

Společnost Invia.cz je největší internetová cestovní agentura v České republice a autorizovaný prodejce zájezdů více než 300 renomovaných a pojištěných cestovních kanceláří působících na českém a slovenském trhu. Zákazníkům nabízí neustále aktualizovanou nabídku katalogových i last minute zájezdů v přehledné, jednotné formě, čímž šetří jejich čas při plánování dovolené. Díky svým kvalitním službámcestovní agentura Invia.cz již 850 000 spokojených klientů. Od června 2012 navíc Invia.cz poskytuje unikátní pojištění Faktor 100, které chrání klienty při krachu cestovní kanceláře. Nabízí tak možnost nejbezpečnějšího nákupu dovolené na českém trhu.

Společnost Invia.cz mohou klienti nalézt na internetu. Webové stránky www.invia.cz byly v roce 2012 vyhodnoceny jako absolutní vítěz soutěže WebTop100 v kategorii Obchod a služby a zároveň 1. místem v kategorii Cestovní ruch. Cestovní agentura je zároveň pro zákazníky dostupná v téměř 70 kamenných klientských centrech ve městech po celém území České republiky. Invia.cz již má své zastoupení na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a Rumunsku.

Kvalitní servis zákazníkům společnost Invia.cz zaručuje prostřednictvím špičkových technologií, znalosti cestovního ruchu a moderního call centra v Brně s vysoce kvalifikovanými prodejci.

 

Michal Tůma
marketingový ředitel
INVIA.CZ








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688