eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  21.11.2012 15:38:00

Stručná situace Wall Street: spíše patový opening 21.11.12

Středeční US obchodní seance je do určité míry pro mnohé investory de facto zakončením tohoto obchodního týdne, neboť zítra budou burzy uzavřeny kvůli svátku Thanksgiving Day a páteční trading bude omezen pouze na polovinu běžné obchodní doby.

eurozóně se nepovedl meeting ministrů financí tohoto uskupení jednotné měny a nedohoda nad další tranží ze záchranného fondu (bailout) vůči Řecku způsobila neklid na všech evropských trzích… Namísto toho se ministři sejdou opět v pondělí 26.11. t.r., aby získali do té doby čas mj. na další technické řešení otázek tohoto balíku.

Ratingová agentura Fitch Ratings zopakovala své vyjádření, že bude prověřovat svůj AAA rating Francieroce 2013 a reagovala tak na snížení ratingu „Aaa“ od Moody´s .

Podle reportu Bank of England byla na měnovém meetingu dříve v tomto měsíci diskutována varianta snížení úrokových sazeb pod historicky minimální úroveň 0,5%, nicméně hlasování v poměru 9:0 na ponechání sazeb dalo jasnou odpověď na tuto záležitost. Dle slov BoE by taková akce mohla oslabit bankovní rozvahy a podkopat úroveň výpůjček bank. V dohledné budoucnosti tudíž není pravděpodobná taková úprava.

Vzhledem k tomu, že na trhu je daňová nejistota z blížícího se „fiskálního útesu“ ( i když kompromis se neukazuje být nemožným), přistupují některé firmy k jisté formě dividendových „her“, neboť při současné daňové kvótě na dividendy ve výši 15% by v případě nedosažení úprav rozpočtu před koncem t.r. dosahovaly posléze danědividend výše až 43,4%. Z tohoto důvodu také firmy zejména s vyšší dividendovou výplatou (sektor utilit a telekomů) přistupují k akceleraci výplat dividend ještě před koncem t.r. namísto jejich běžné výplaty v lednu. Jedná se např. o firmy Wal-Mart, Westlake Chemical, HCA Holdings, Choice Hotels, Buckle, Franklin Resources, Carnival, IDT Corp., Wynn Resorts. Navíc lze předpokládat, že v průběhu příštích 2-3 týdnů budou oznámeny další speciální či akcelerované dividendy. Akcionáři tak budou ještě před koncem t.r. potěšeni…

Středeční program makrodat obsahoval index hypoték podle MBA s číslem -2,2% (předchozí stav 12,6%), poté úvodní požadavky v nezaměstnanostivýsledkem 410 tis. vs. očekávání 423 tis. (pokračující požadavky činily 3,33 mil. vs. předpoklad 3,40 mil.). Index Markit flash PMI vzrostl v listopadu na 52,4 bodů oproti říjnové hodnotě 51,0 bodů. Po otevření trhů se následně dozvíme finální cifru Un. Michigan Sentiment za listopad s odhadem 84,5 bodů, předstihové ukazatele za říjen s možnou hodnotou 0,2% a nakonec zásoby ropy.

Hlavní US akciové indexy tak startují do session s těmito stavy: DJIA +0,03%, Nasdaq Composite +0,17% a SP 500 +0,08%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX pohybuje na kursu 87,53 USD za barel a zlato je na ceně 1726,20 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2816.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,688%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688