eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  13.11.2012 09:38:56

Stručné shrnutí US trhů dne 12.11.12 – méně impulsů, neutrální závěr

Úvodní pondělní seance neměla k dispozici příliš významné kursotvorné impulsy a navíc to bylo doprovázeno svátkem Veteran´s Day, kdy je uzavřen dluhopisový trh. Tudíž se dal očekávat nižší zobchodovaný objem na burzách, což se také potvrdilo. Trhy jsou pod tlakem také kvůli nabíhajícímu času v záležitosti neprodleného řešení rozpočtového fenoménu „fiskálního útesu“.

Nicméně akcie se snažily po předchozím záporné bilanci týdne nastartovat v plusu a v počátku se tento scénář také naplnil, ovšem pak několikrát došlo k sestupu indexů k neutrální linii a closing byl opět zajištěn v tomto duchu.

Z hlediska sektorů se dařilo zdravotní péči, telekomům a průmyslovým titulům, naopak problémový obchodní den zažily utility a spotřební segment. V rámci biotechnologií se podařil trading firmám Celgene a Gilead Sciences v návaznosti na dobré reporty o účinnosti zkoušek léků v různých fázích. Slabší výkon vykázaly stavaři domů, když SPDR SP Homebuilders ETF (XHB) ztratil 1,5% a firmy D.R. Horton a Beazer Home vykázaly smíšené HV. DJ Transportation Average se představil v lepším světle a překonal výkonnost ostatních průmyslů. Rostl o 0,8% a např. Com-way a JB Hunt posílily o 2,2% resp. 2,4%.

V segmentu fůzí a akvizicí byly hlášeny akce o převzetí firmy Jefferies Group (JEF) od společnosti Leucadia National (LUK) a Titanium Metals (TIE) bude realizovat akvizici od firmy Precision Castparts (PCP) za 2,9 mld. USD. Dále Sherwin-Williams (SHW) bude kupovat mexickou firmu Consorcio Comex za 2,3 mld. USD.

Hlavní US akciové indexy se tak při závěru vůbec nelišily od pátečního closingu a vypadají takto: DJIA 12815,08 bodů (0%), Nasdaq Composite 2904,26 bodů (-0,02%) a SP 500 1380,03 bodů (+0,01%).

Na komoditních trzích skončila ropa se ziskem 0,47 USD na 85,56 USD a zlato bylo 10 centů pod nezměněnou hladinou. Současné nastavení vypovídá o tom, že ropa je na kursu 84,88 USD za barel a zlato se nachází na ceně 1723 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2671.

Z úterních makrodat příliš vlivů na trhy nevyplývá, když na programu jsou stav US státního rozpočtu za říjen s očekáváním -113,0 mld. USD, dalšími informacemi budou NFIB index optimismu malých businessů, ICSC/Goldman Sachs Store Sales a Redbook, ze zástupců FED má hovořit členka FOMC J. Yellen.

Asijské trhy obchodují v minusových teritoriích a Nikkei Average skončil -0,18%, HagSeng -1,13% a Shanghai Composite zakončil -1,51%.

Stejně tak indikace US futures se odvíjejí v záporných číslech a DJIA je -78 bodů, Nasdaq 100 -16,75 bodů a SP 500 -9,70 bodů.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688