TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  06.11.2012 15:33:09

Společnost Bohemia Energy zvýšila za první tři kvartály tržby na 5,86 miliardy korun

PRAHA (MEDIAFAX) - Na 5,86 miliardy korun (+44 procent) navýšil během prvních devíti měsíců letošního roku své tržby přední alternativní dodavatel energií v ČR Bohemia Energy. Za celý rok 2012 plánuje firma podle svého úterního vyjádření zvýšit meziroční tržby o 31 procent, čímž by pokořila osmimiliardovou hranici.

"Od samého začátku liberalizace energetického trhu zastáváme pozici největšího alternativního dodavatele v segmentu domácností a malých a středních firem. Stávající tempo růstu očekáváme i v příštím roce, kdy předpokládáme, že překonáme hranici půl milionu zákazníků," říká jednatel Bohemia Energy Jiří Písařík a dodává: "Naše aktivní call centrum, které zajišťuje akvizici nových zákazníků, za poslední tři měsíce zaznamenalo nejvíce příchozích hovorů v historii naší společnosti. To jinými slovy znamená, že čím dál tím více lidí nečeká na nabídku, ale aktivně si nového dodavatele energií hledá."

Společnost Bohemia Energy evidovala ke konci září 384 085 zákazníků, z nichž 230 953 dodávala elektřinu a 153 132 zákazníkům plyn. Z hlediska objemu dodávky energií tvoří zhruba 30 procent firmy a 70 procent domácnosti. Co se týče počtu zákazníků (OPM), pak portfolio tvoří 91 procent domácností a devět procent firem.

"Za naším úspěchem je především schopnost být dlouhodobě ekonomicky výhodnější než tradiční dodavatelé. To je hlavním důvodem, proč k nám zákazníci přicházejí," komentoval výsledky hospodaření Písařík.

Do současnosti přešlo v České republice k alternativním dodavatelům podle Písaříka přibližně 1,1 milionu zákazníků. "Ukazuje se tak, že aktivita dodavatelů i zájem zákazníků o úsporu díky změně dodavatele i nadále trvají. I přesto je procento domácností, které v Česku změnily svého dodavatele, v porovnání se západní Evropou nízké," řekl Písařík s tím, že například ve Velké Británii každoročně změní dodavatele 20 až 30 procent všech odběratelů.

Bohemia Energy v současnosti ovládá čtvrtinu alternativního trhu s energiemi, čímž utvrzuje pozici dlouhodobě největšího alternativního dodavatele elektřiny a plynu v Česku.

Jan Soukup, soukupj@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688