Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Investice  |  05.11.2012 15:08:35

V předvečer amerických prezidentských voleb můžeme od akciových trhů očekávat utlumené obchodování; V eurozóně žádný pokrok do konce roku neočekáváme.

James Hughes, ChiefMarket Analyst v Alpari, uvedl: „Předpokládáme, že akciové trhy vstoupí v očekávání zítřejších prezidentských voleb do nového týdne opatrně. Soupeření o Bílý dům je již několik měsíců velice těsné a vzhledem k tomu, že do okamžiku, kdy se američtí voliči vydají k voličským urnám, zbývá už jen jeden den, obchodníci zřejmě nebudou ochotni riskovat.

V posledních týdnech se pozornost trhů zaměřovala především na USA, které tak převzaly štafetu od eurozóny, od jejíhož vývoje se dění na trzích odvíjelo po dlouhou dobu předtím. Výsledková sezóna v zásadě naplnila očekávání většiny lidí, kteří předpokládali, že firmy se budou ve třetím čtvrtletí potýkat s mnoha problémy.

 

Prozatím zveřejněné výsledky firem mírně předčí původní očekávání, což lze připsat především úsporným opatřením včetně propouštění zaměstnanců. Největší znepokojení zatím vyvolávají nižší tržby a předpovědi pro následující čtvrtletí, které jsou chabé. Prostřednictvím škrtů na výdajích je možno výnosy vylepšovat jen po omezenou dobu, a pokud se firmám nepodaří nalézt jiný způsob, jak výnosy zvýšit, nakonec dojde k propadu.

Nejbližší událostí, která nás čeká v USA, jsou zítřejší prezidentské volby. Vzhledem k tomu, že USA jsou největší světovou ekonomikou, budou mít výsledky amerických voleb pravděpodobně dopad na každou zemi na světě, takže předpokládáme, že se v předvečer voleb budou trhy chovat velmi opatrně. Nepředpokládám, že by až do středy byl objem obchodování velký.

 

Zůstává nejasné, jaký dopad budou mít výsledky voleb na trhy v krátkodobém výhledu, obzvláště v souvislosti s největší hrozbou globálního oživení, tedy fiskálním útesem, a dluhovou krizí v eurozóně.Okamžitá reakce možná bude minimální, v dlouhodobém výhledu ale mohou Romneyho další omezení rozpočtu v následujících 12 měsících trhy postihnout tvrději, jak jsme viděli u všech dalších velkých ekonomik.

Navzdory skutečnosti, že dluhová krize v eurozóně i nadále představuje pro globální ekonomiku hlavní hrozbu, bude teď eurozóna do konce roku stát převážně na okraji pozornosti.Ekonomická data zůstanou slabá a s největší pravděpodobností se budou zhoršovat.Španělsko nejspíše v dohledné budoucnosti nepožádá o pomoc ve snaze udržet si co nejdéle svoji svrchovanost.Řecko pravděpodobně v průběhu tohoto měsíce přijme rozpočtové škrty a reformy, aby mohlo obdržet další záchrannou platbu a vyhnout se bankrotu.

Očekává se, že nezaměstnanost ve Španělsku vykáže za minulý měsíc v souvislosti s dalšími úspornými opatřeními vlády nárůst o více než 90 000. Bude to největší nárůst nezaměstnanosti od února, což ukazuje na skutečnost, že se v následujících šesti měsících podmínky v této zemi pravděpodobně výrazně zhorší.“

Poznámka: Tento text obsahuje osobní názory a myšlenky a neměl by být přijat nebo špatně pochopen jako investiční poradenství.

Obchodování s měnami, spreadbets a CFDjsou pákové produkty. Tyto produkty pro vás nemusí být vhodné, protože s sebou nesou vysokou míru kapitálového rizika. Můžete přijít o více, než jsou vaše počáteční investice.  Měli byste se proto ujistit, že rozumíte všem rizikům.

Lenka Sobotková | Account Specialist | AMI Communications

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688