Podzimní soutěž začíná, soutěžte a vyhrajte 2 matrace

Podzimní soutěž na Bydlet.cz začíná, soutěžte a vyhrajte. Máte šanci získat 2 matrace se snímatelným potahem. Stačí nejpozději do 30.11.2012 správně odpovědět na soutěžní otázky.

Soutěžní otázky

Jak se jmenuje matrace, kterou můžete vyhrát?
a) Adra
b) Catania
c) Caterina

Jakou musí mít minimální výšku zdravotní matrace? (Odpověď najdete ve článku)
a) 15 cm
b) 17 cm
c) 20 cm

Má matrace, kterou můžete vyhrát v soutěži snímatelný potah?
a) Ano
b) Ne

Partneři podzimní soutěže o 2 matrace

 

 

 

Soutěž probíhá v termínu od 1.11. – 30.11.2012. Své odpovědi posílejte na soutez@kurzy.cz  Do slosování budou zahrnuti jen ti respondenti, kteří pošlou správné odpovědi na všechny soutěžní otázky nejpozději do 30.11.2012. Každý respondent soutěže může zaslat pouze jeden e-mail. Po ukončení soutěže bude vylosovaný výherce, který si převezme výhru  2 matrace od  firmy Jeko-nábytek.cz. O výhře bude informován e-mailem. Respondenti naší soutěže souhlasí s tím, že na jejich e-mail může být zadavatelem soutěže zasláno reklamní sdělení. 

Jak vám mohou zdravotní matrace pomoci?
Přestaňte vaši nespavost řešit léky, či uklidňujícími čaji. Možná příčina toho, proč nemůžete klidně spát a neustále se budíte netkví ve vás, ale v matraci, na kterou každý večer leháte. Uvědomte si, že nedostatečným spánkem se vystavujete vyššímu riziku chorob, jak psychických, tak i fyzických.  Vaše ranní vstávání se změní v noční můru. Skoro třetinu života trávíte na posteli, proto vám doporučujeme raději věnovat pozornost výběru kvalitní postele, roštu a hlavně matraci. Věřte, že dobře zvolená matrace může nabídnout okamžitý efekt.

Jak máte rozeznat zdravotní matraci od ostatních?
Každá matrace si s sebou nese označení. Zdravotní matrace podléhají přísné kontrole, proto musí mít především příslušný certifikát, který potvrzuje zdravotní účinky matrace. V tomto certifikátu je definován účel matrace. Například pro lidi s dlouhodobým připoutáním na lůžko jsou určeny speciální zdravotní matrace tzv. antidekubitní vzduchové matrace, které zabrání vzniku proleženin. Pro astmatiky a alergiky existují zase antialergické matrace s příslušnými vlastnostmi. Součástí každé matrace musí být návod k užívání a taky pokyn, jak byste měli matraci udržovat. Matrace s výškou do 15 cm nelze pokládat za zdravotní. Čím je matrace vyšší, tím se stane vaše vstávání a uléhání komfortnějším. Klasická zdravotní matrace by měla disponovat výškou 20 cm a více. Kromě samotného jádra matrace a povrchu je její součástí taky snímatelný potah. Snímatelný proto, aby se dal v případě potřeby nejlépe při 60°C vyprat v pračce. Některé potahy obsahují i stříbrná vlákna proti bakteriím nebo jsou napuštěny Aloe vera, což má blahodárné účinky pro klidný spánek.

Co tvoří jádro zdravotní matrace?
Tak, jako u klasických  i u zdravotních matrací může jádro tvořit takřka jakýkoli materiál splňující požadavky pro výrobu matrace. Důležitá je spíše kombinace jednotlivých materiálů, které se používají i u běžných matrací. U pružinových matrací se setkáte s taštičkovým provedením, což znamená, že každá pružina se nachází uložena ve zvláštní taštičce. Doporučujeme zdravotní matrace vyrobené z líné nebo studené pěny,  případně latexu nebo bio pěny.

Věřte, že koupit si kvalitní matraci se vyplatí. Poděkuje vám nejen vaše tělo, budete mít i lepší náladu a odpočinutou mysl.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry